Когато войната настъпва в през февруари, реакцията на украинския главен

...
Когато войната настъпва в през февруари, реакцията на украинския главен
Коментари Харесай

Украински главен готвач приготвя безплатни ястия за бежанците

Когато войната настава в през февруари, реакцията на украинския основен готвач Евгений Клопотенко не е да се въоръжи, а да вземе в ръце черпака.

Той отваря ресторант доскоро повече от седмица в Лвов, като предлага безвъзмездни ястия на всеки, който изиска меню №2.
 Петиция: Механизмите за модерация на българския Facebook са дефектни 31 март 2022 | В Наръчника за битка с троловете в интернет ви разказахме за съмненията, че българските модератори във...
„ Силата ми не е в боравенето с оръжия, само че знам, че мога да бъда потребен с ножа в кухнята “, споделя Клопотенко, който е прочут в цялата си страна. " Моята цел и задача в живота е да предлагам вкусна храна на хората. "

Клопотенко е победител в украинската Master Chef, основният готвач стана известен в медиите преди няколко години, когато води акция за влизането на украинската чорба борш с съществени съставки зеле и цвекло, в листата на ЮНЕСКО за международно завещание. Руското държавно управление обаче тогава дефинира борша като „ едно от най-известните и обичани съветски ястия и знак на обичайна кухня “ в формалния си профил в Туитър.

Финансирането на ресторанта идва от личния джоб на Клопотенко, както и от дарения на клиенти, които се хранят от друго меню.

Клопотенко споделя пред „ Ройтерс “, че по-голямата част от тези, които идват от безплатните ястия, са избягали от домовете си в други елементи на Украйна и се насочат към Полша.

Олена Северинова, която е принудена да напусне дома си в Донецк заради бомбардировки, е постоянен клиент на заведението, откогато идва в Лвов.

„ Бях принудена да се преселя поради войната “, споделя 73-годишната жена през насълзен. „ Благодаря на всички за дейното присъединяване в спасяването на живота ни... Той ни нахрани гратис. “

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР