За членове на Европейския парламент, Централната избирателна комисия регистрира 418

...
За членове на Европейския парламент, Централната избирателна комисия регистрира 418
Коментари Харесай

ЦИК: Над 6 хиляди са кандидатите за НС, а за ЕП-418


За членове на Европейския парламент, Централната изборна комисия записва 418 претенденти от България, за Народно заседание са регистрирани 6114 претенденти. Подготовката върви обикновено.

Това заяви представителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева по време на постоянния брифнг по отношение на организацията на изборите 2 в 1 през юни.

Днес ЦИК сподели по какъв начин ще наподобяват хартиените бюлетини, както и по какъв начин ще се организира гласуването с машина.

„ До изборите остават 26 дни. Нека да не се всява напрежение и да се търсят проблеми там, където няма “, прикани Матева.

От записаните 418 претенденти за новия европарламент 287 са мъже, 131 са дамите. " За Народно заседание са регистрирани 6 114 претенденти - 4 285 от тях са мъже, 1829 са дами. От всички регистрирани претенденти и в двата типа избори 334 от тях са претенденти и за членове на Екологичен потенциал, и за Народното събрание “, посочи Росица Матева.

Матева напомни, че през днешния ден изтича срокът, в който български жители могат да подадат заявление за гласоподаване отвън страната.

" До 13:30 часа на 14 май са подадени 8 337 заявки за гласоподаване за евроизборите, а за народни представители - 34 069 заявки “, акцентира Матева.

От през днешния ден до 18 май ЦИК стартира да приема документи за присъединяване за частичните локални избори на 23 юни - такива избори ще се проведат в 16 кметства.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР