Когато става въпрос за макроикономически рискове за бизнеса, търговската война,

...
Когато става въпрос за макроикономически рискове за бизнеса, търговската война,
Коментари Харесай

Кои компании се страхуват най-много от търговската война на Тръмп?

Когато става въпрос за макроикономически опасности за бизнеса, комерсиалната война, стартирана от американския президент Доналд Тръмп, несъмнено е на дневен ред сега. Митата, наложени върху вноса на избрани артикули от Китай, Европейския съюз и Канада, несъмнено са нещо, което съществено тормози огромните интернационалните корпорации.

Заради това специалистите от UBS са се пробвали да открият участниците в кои тъкмо промишлености са най-притеснени от резултата на комерсиалната война. За задачата те са употребявали един способ, наименуван " transcriptlytics ".

Идеята е, че те проучват хиляди предупредителни изказвания от компании по целия свят, оповестени през последните 5 години. В резюме от швейцарската банка показват, че са събрали голям текст от над 450 милиона думи.

Изследването на UBS демонстрира, че предстоящо думи и изречения, като " търговия ", " мита " и " комерсиална война ", са били използвани доста по-често през последната година спрямо която и да е друга от 2010 година насам.

" На световно равнище би било разумно да чакаме, че честотата на приложимост на " комерсиална война " се е покачила през последния интервал спрямо миналите 6 години ", разясняват от екипа на банката, представени от Business Insider.

Все отново обаче проучването демонстрира, че фирмите от дадени промишлености употребяват много повече такава изразителност спрямо други. " Това, несъмнено, не е наложително обвързвано с упованията за резултата на комерсиалната война върху тях ", показват специалистите.

" Има редица браншове, в това число софтуерния, където честотата на потребление е повишена и такива, при които тя е учудващо ниска ", се показва в документа.

При секторите, които към този момент са усетили отрицателния резултат на новите мита, като автомобилния, честотата обаче е предстоящо висока. Това не е инцидентно,като дейностите на Съединени американски щати бяха причина за спад в акциите на доста от производителите в промишлеността.

След фирмите от автомобилния бранш най-притеснени от цените на Белия дом са тези от софтуерната сфера, минната промишленост, производството на храни, телекомите и медиите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР