Когато стане въпрос за Древен Египет, всички си мислим за

...
Когато стане въпрос за Древен Египет, всички си мислим за
Коментари Харесай

Египетски изобретения, актуални и до днес

Когато стане въпрос за Древен Египет, всички си мислим за пирамиди, мумии и километри пясъчни дюни. Оказва се, че доста от нещата, които използваме през днешния ден, са дело точно на египтяните.

В наши дни има пет изобретения, които използваме, чието начало се наблюдава до Древен Египет. Така да вземем за пример в никакъв случай не би ви пристигнало мислено, че точно от там произлиза първият презерватив. И освен.

Мумиите и пирамидите са впечатляващи - няма по какъв начин да отречем. Древната цивилизация обаче е оставила и други значими изобретения, без които човечеството през днешния ден не би си представяло да съществува. Ето кои от нещата, които употребявате всеки ден, са измислени от някой древногръцки селяндур:

 Египетски изобретения, настоящи и до през днешния ден

Презервативи. Както споменахме, първият презерватив е изобретен точно в Египет. Още 1 000 година прочие Хр. у античните жители на коритото на река Нил се заражда концепцията за предотвратяване от заболявания, излъчени по сексуален път. Поради това по време на съкровен контакт, те употребявали парче от плат. Години по-късно концепцията се доразвивала, до момента в който се стигне до основаването на актуалните контрацептиви за еднократна приложимост.

Воден часовник. Идеята за водния часовник се заражда още в античното общество. Въпреки че и до през днешния ден той не е изключително известен, механизмът, който се употребява, е фиктивен точно в Египет. Той се употребява, с цел да бъде изчислено времето и се основава на регулирането на водната бликам.

Хартията. Идеята за хартията се заражда в Египет, към 4 000 година прочие Хр. Тогава тя се назовава папирус и се прави от тръстика. Тя се трансформира в тъничък, твърд лист чрез специфична обработка.

Химикалките. В Древен Египет химикалките са се правили от железни пръчки, остри скали или кости. Някои от тях са толкоз точно направени, че може да ги сбъркате със актуалните.

 Египетски изобретения, настоящи и до през днешния ден

Токчета. Високите токове и носенето им се заражда в Египет. Още през 3 500 година прочие Хр. нежните представителки на египетската цивилизация са носили такива.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР