Когато се храним, ние се стараем да се насладим изцяло

...
Когато се храним, ние се стараем да се насладим изцяло
Коментари Харесай

Кои напитки с кои храни се комбинират

Когато се храним, ние се стараем да се насладим напълно на вкусовите качества на ястието. За да се бележит по-добре преимуществата му би трябвало да комбинираме храната си с подобаващите питиета. Хубава храна поднесена с неверното пиво може да скапе удоволствието от храненето и има опция ястието да остане недооценено.

Вижте кои храни с кои питиета си подхождат.

Преди хранене сервирайте виновност, които подтикват апетита – може горчиви и южни виновност, аперитив с разнообразни типове вермут.

Предястията могат да се употребяват със сухи бели виновност, горчива или суха водка.

С риба, морски блага, бяло месо или друго птиче месо е уместно да се пие полусладко или полусухо бяло трапезно вино. Вкусът на рибата може да се подчертае отлично и с по-леки червени виновност.

С печено или дивеч изключително си подхождат сухите червени виновност. Топлите ястия от месо подхождат с вино с емфатичен плодов привкус, а студените меса изискват виновност с подчертана киселинност, да вземем за пример розе. Пържоли, котлети или шницели си подхождат доста добре с всякакво бяло вино.

 Кои питиета с кои храни се комбинират

С другите сирена вървят червени виновност със мощен мирис. Кашкавалът отлично хармонизира с виното. В взаимозависимост от маслеността на кашкавала се избира и подобаващото вино. Колкото по-силна е маслеността, толкоз по-силно и отлежало вино би подхождало.

С ядки, кекс и десерти – сладки виновност, сладка водка и разнообразни ликьори, а също и коняк.

Шампанското е подобаващото за съвсем всички типове ястия. То може да се сервира преди хранене или по време на десерта. Добре се комбинира с хайвер, както и с ягоди.

Не е уместно да сервирате вино със салати, които съдържат оцет, със сметанови сосове, шоколад и плодове. Сладоледът и шоколадът чудесно си пасват с ликьор. Плодовете от своя страна прелестно си подхождат с ром.

Ако ще сервирате няколко типа виновност би трябвало да спазвате избрана поредност – изсъхнало вино преди сладко; младото вино е преди отлежалото; бялото пред аленото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР