Когато ремонтираме, се фокусираме върху собствените си чувства, не познавайки

...
Когато ремонтираме, се фокусираме върху собствените си чувства, не познавайки
Коментари Харесай

15 грешки, които допускаме в дизайна на хола

Когато ремонтираме, се фокусираме върху личните си усеща, не познавайки основите на дизайна, тъй че постоянно резултатът не дава отговор на упованията.

Събрахме най-често срещаните неточности, които се вършат при декориране на хол.

1. В хола ви има единствено надземно осветяване

Осветлението основава атмосфера и би трябвало да регистрира настроението ви, тъй че дневната не може да се оправи с един полилей в центъра на стаята. Създайте своя лична осветителна система (настолни лампи, бра, подови лампи, таванни лампи и др.).

2. Липсващ или погрешен размер на килима

Малките килими внасят дисбаланс в стаята, би трябвало да изберете верния размер на килима за вашата всекидневна. Голям килим ще обезпечи образно разширение на пространството, а интериорът ще придобие приключен тип.

3. Телевизорът ви не е на мястото си

Най-доброто място за слагане на вашия тв приемник е празна стена. Не инсталирайте тв приемника пред или покрай прозореца, това е нездравословно за зрението и ви пречи да виждате изображението ясно. Разстоянието сред тв приемника и дивана зависи от размера на екрана: дистанцията би трябвало да бъде 3-5 диагонали. Обмислете това, когато купувате нов тв приемник.

4. Подценявате силата на възглавниците

Възглавничките основават уютна и спокойна атмосфера. Когато избирате възглавници, помислете дали текстурният материал е подобаващ за тапицерията на диван или стол. Ако мека мебел в хола е направена от кадифе или велур, тогава текстилът от памук или лен ще бъде несъответствуващ. За дребни мебели са подобаващи спретнати и дребни артикули, а солиден диван може да съдържа няколко обемни възглавници.

5. Диванът ви стои до стената

Това предписание работи за огромни пространства. Ако имате опция да поставите дивана не против стената, тогава не забравяйте да го извършите – по този метод ще увеличите образно пространството и ще създадете комфорт. Диванът до стената в просторна стая наподобява повече на танцов клас, в сравнение с хол.

6. Тъмни мебели в ниска стая

Вашата всекидневна ще стане образно по-клекнала и тесна, в случай че закупите мебели в тъмни цветове. За ниска всекидневна са подобаващи компактни дивани, фотьойли и спретнати дребни масички, постоянно на повдигнати крайници. Изберете неутрални светли нюанси.

7. Избирате мебели въз основа на дизайн, а не на персонално улеснение

Само тъй като мебелите наподобяват красиви, не значи, че ще дават отговор на вашия дом. Уверете се, че мебелите ви са комфортни за вас, пробвайте. Седнете в кресло или на маса, която сте харесали. В противоположен случай рядко ще употребявате тези неща и ще би трябвало да се разделите с тях.

8. Мебели, които са изгубили своята новост

Има и фешън мебел. Обемните мека мебел с обемни облегалки и подлакътници от дълго време са изгубили своята новост. Обърнете внимание на мебелите с прави линии и явен контур. Можете да изберете обичаен диван, само че в непредвиден и съвременен цвят.

9. Снимките висят погрешно

Идеалната височина е 153 см от пода до центъра на изображението. Ако имате прекалено много фотоси, тогава галерията на стената, а не рамки за фотоси, сложени във всички ъгли, ще бъде отлично решение.

10. Големи мебели

Най-честата неточност е да извършите мебелите в стаята, които да не пасват по мярка, изключително за дивани. Поради това стаята наподобява още по-малка. Ако имате огромна всекидневна, тогава можете да си позволите необятен ъглов диван. За дребните дневни ще бъде за предпочитане двойно легло с разтегателен диван и чифт кресла.

11. Пренебрегвате функционалността на хола

Ако имате правоъгълна стая, тогава можете да я коригирате с долап или рафт, защото квадратната форма на стаята е най-изгодна и е по-лесно да се поддържа баланс в такава стая.

Няколко разновидността за зониране:

Дневна и спалня – спалнята постоянно ще бъде по-близо до прозореца, защото по формулировка мястото за спане би трябвало да е надалеч от входа. Дневна и кухня – слагането на двете зони е строго по ваш усет, макар че е за предпочитане да поставите кухнята покрай прозореца, тъй че на домакинята да е комфортна и задоволително лека, с цел да готви храна. Дневната и трапезарията са две цялостни единици, които би трябвало да имат задоволително пространство в изискванията на една стая.

Дневна и кабинет – изследването може да заеме доста дребен ъгъл, главното е да инсталирате спомагателен източник на светлина.

12. Не е маркиран центърът на стаята

Всекидневната се нуждае от ослепителен акцент. В центъра може да бъде камина, картина, огледало, тапет за фотоси – всичко, за което окото се вкопчва. Можете също по този начин да извършите зона за релакс като фокусна точка, наблягайки я с контрастни цветове, щампи или примес от комплицирани тонове.

13. Стайни растения в дребни саксии

По-добре е да засадите едно дърво в огромна саксия, в сравнение с доста дребни растения на перваза на прозореца. Така вашето пространство ще наподобява по-голямо и по-удобно.

14. Остарели корици

Смяната на завивките може да трансформира цялата стая и да направи вашия дизайн моден и съвременен. Можете също да измененията образа на хола си съгласно настроението и сезона.

15. Следвайки същия жанр

Ако сте изключително близки до избран вид интериор и не разрешавате различен, тогава стаята ви губи комфорт и става доста шаблонна. Комбинирайте обичания си жанр с други: еклектика, ретро, ​​таванско помещение, гръндж и доста други дизайнерски варианти ще създадат вашата всекидневна истинска, от която не желаете да излизате.

16. Вашите пердета понижават образно пространството

Такава незначителна дреболия, като погрешно окачени пердета, може да направи стаята ви образно по-малка. Много е значимо да окачите завесите допустимо най-високо и необятно, тъй че таваните ви да наподобяват високи, а холът ви да е огромен. Изберете пердета с по-ярък и кондензиран цвят от останалия текстил в стаята.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР