Когато кожата и косата ни видимо страдат, търсим причината в

...
Когато кожата и косата ни видимо страдат, търсим причината в
Коментари Харесай

Минерална вода – не за пиене, а за миене - I

Когато кожата и косата ни очевидно страдат, търсим повода в какво ли не – козметиката, която използваме, стресът, на който сме подложени, непълноценната храна, даже половия ни живот. Обикновено обаче ни убягва най-елементарното – въздухът и водата. За страдание от първото мъчно бихме могли да избягаме или най-малко не за дълго. Колкото до чешмяната вода, всички знаем, че щедро се хлорира. Това унищожава бактериите в нея, само че уви, същото се случва и с чревната ни флора. Да не приказваме, че предозирането може да я трансформира в рискова отрова. Затова въпреки да я назоваваме „ питейна ”, малко на брой от нас утоляват жаждата си с тази вода. Предимно я използваме за миене, само че даже единствено външната й приложимост може да утежни положението на кожата и косата ни.

Хлорът е мощно дразнещо вещество, което даже в минимални количества изсушава кожата и предизвиква разнообразни екземи. Най-тежкото му закононарушение обаче е, че унищожава значимият за хубостта и здравето ни витамин Е. Трудно ни е да повярваме, че това може да се случи единствено до момента в който се мием и къпем, само че не трябва да забравяме, че топлата вода отваря порите и химикалът прониква в дълбочина.

На процедура обаче нямаме огромна опция. Един от избавителните острови измежду океана от хлорираната вода, може да бъде някой СПА център. Само след една-две процедури с „ жива ” вода, разликата в положението на кожата и косата е явна, само че какъв брой постоянно можем да си го позволим? Безспорен балсам за раздразнената кожа са и термалните спрейове, които се продават в аптеките, само че в случай че не вземем поради металния флакон под налягане (на който се дължи 4/5 от продажната цена), съставляват просто минерална вода. Затова в случай че не страдате от остатък на финансови средства, само че желаете да възвърнете свежестта на кожата си, използвайте бутилираната вода, която си купувате, освен за пиянство, само че и за миене.

Действието на водата обаче зависи от нейния минерален състав, по тази причина преди покупката би трябвало да потърсите следната информация на етикета:

Изворна или минерална
Както изворната, по този начин и минералната вода съдържат разнообразни микроелементи. Според българския стандарт разликата е не в количеството на солите, а в температурата, при която извира водата – в първия случай под 20°С, а във втория по-гореща. Може би на пръв взор този симптом наподобява нищожен, само че по-високата температура значи, че водата се добива от по-голяма дълбочина и надлежно е по-чиста.

Обща минерализация
Ако кожата ви е суха, раздразнена и сензитивна, за вас е най-подходяща едва минерализираната вода (от 200 до 500 мг/л). Такива са множеството български бутилирани води. Водата с повече соли (до 1500 мг/л) се отразява благотворно на мазната и комбинирана кожа – свива порите и понижава себумната секреция, а оттова и неприятния искра.

Продължава: Минерална вода – не за пиянство, а за миене - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР