Когато имате проблеми с високия холестерол, първото, което ще ви

...
Когато имате проблеми с високия холестерол, първото, което ще ви
Коментари Харесай

Мазните храни, които са полезни за холестерола

Когато имате проблеми с високия холестерол, първото, което ще ви забранят лекарите, е да консумирате мазни храни. Не всички мазни храни обаче са нездравословни за вашето здраве.

Вижте 4-те мазни храни, които, като се изключи че не покачват равнищата на неприятния холестерол, спомагат и за повишение на положителния холестерол, което се отразява позитивно на цялото ви положение.

Зехтин

 Зехтин

Зехтинът освен намалява неприятния холестерол, само че оказва помощ и за повишаване на равнищата на положителния холестерол. Според изследванията, в случай че консумирате по 2 супени лъжици от маслиновото олио всеки ден в продължение на 1 седмица, неприятният холестерол ще падне.

Маслиновото олио може да има разнообразно приложение в кухнята – за готвене или салати;

Ядки

Ядките са богати на здравословни наситени мазнини, в това число потребните омега-3 мастни киселини. Нужно е да хапвате по една дребна чашка от тях всеки ден, с цел да се радвате на положителни резултати.

Ядките обаче са и калорична храна, поради което не би трябвало да прекалявате с тяхната консумация.

 Авокадо

Авокадо

Изследванията демонстрира, че в случай че консумирате по едно авокадо всеки ден, ще намалите равнищата на неприятния холестерол със 17%. Авокадото е доста лоен плод, само че по-голямата част от тях са здравословни.

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло е доста калорична храна, само че към него не се прибавят хидрогенирани мазнини, а главната част от него са ненаситени мазнини, които се отразяват позитивно върху холестерола.

Лекарите поучават още вместо сладолед да хапвате плодове и вместо сметана - кисело мляко, с цел да свалите неприятния си холестерол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР