Когато говорим за САЩ като туристическа дестинация, в съзнанието на

...
Когато говорим за САЩ като туристическа дестинация, в съзнанието на
Коментари Харесай

Индипендънс Хол - лоното на най-старата действаща конституция в света

Когато приказваме за Съединени американски щати като туристическа дестинация, в съзнанието на всеки човек изплуват огромните градове като Ню Йорк и Вашингтон или крайбрежните Холивуд и Маями. Също по този начин това е страна, богата на голям брой национални паркове, които са може би най-впечатляващата туристическа атракция.

Но Съединени американски щати е и страна, в която съжителстват разнообразни култури. Мнозина постоянно я назовават " младата страна " и смятат, че тя на процедура няма история. Истината е обаче, че Съединени американски щати са доста по-стари като държавост от множеството днешни европейски страни и в действителност американската конституция от 1787 година е най-старата към момента настояща конституция в света. От момента на основаването си и приемането ѝ в Индипендънс Хол тя не е преставала да съществува и е оказала мощно въздействие на законотворците по целия свят.

В Индипендънс Хол на 4 юли 1776 година е подписана и Декларацията за независимостта на Съединени американски щати и през днешния ден всяка година на 4-ти юли американците празнуват Денят на независимостта, който е разгласен за народен празник. Именно историческите събития, случили се в Индипендънс Хол, са причина този обект да бъде включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание и да се радва на интереса на туристите, искащи да научат повече за историята на Щатите.

Индипендънс Хол е част от Националния исторически парк за независимостта, който се сътои от няколко исторически здания. Той се намира в град Филаделфия, сред Вашингтон и Ню Йорк, в източните елементи на страната. За да се разбере значимостта на Индипендънс Хол за американците, човек би трябвало да се върне обратно към историческите събития, случили се тук.

След като Америка била открита от европейците, тя станала апетитна хапка за доста европейски сили. Разделянето на земите ѝ в действителност се случва на Стария континент. За нея се борят холандци, французи, испанци и англичани, като последните вземат превъзходство. Основани са тринайсет британски колонии, само че политиката, която водела Англия по отношение на локалните поданици бързо провокирала недоволството им.

Заражда се блян за самостоятелност, който довежда до Първия континентален конгрес през 1774 година, целящ протест на търговията с Англия, а на идната година стартира Войната за самостоятелност. Още по време на войната е призната Декларацията за самостоятелност, която е подписана в Индипендънс Хол, а през 1787 година в същата зала е призната и американската конституция.

 Индипендънс Хол, Филаделфия

Първоначално тя се състои от увод и седем допълнения и до през днешния ден не е претърпяла съвсем никаква смяна. Разширена е единствено с 26 допълнения, което я трансформира в най-старата настояща конституция.

Днес Индипендънс Хол, позната и просто като Залата на Независимостта е алегорична освен за цяла Филаделфия, само че и за задачите Щати. В нея са признати такива фундаментални коцепции, които са оказали въздействие при основаването на доста учредителни харти, включително и при Хартата на Обединените народи. Тя е знак на демокрацията и свободата.

Можете да посетите Националния исторически парк за независимостта когато и да е на годината. Когато стане мрачно Светлините на шоуто, отдадено на свободата, пресъздават по неповторим илюминационен метод американската гражданска война. Има проведени едночасови обиколки из парка, на които гости могат да се срещнат с историята на американската гражданска война. През това време лазерно светлинно шоу показва пет от основните постройки в историческия отбор.

Вместо да се чудите от кое място да започнете Вашата обиколка и безредно да се шляете, най-добре посетете модернистичния посетителски център. В него ще намерите голям брой брошури и карти, които в резюме, само че обширно ще Ви срещнат с всеки исторически обект.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР