Когато говорим за официални мъжки обувки, джентълменът си представя модели

...
Когато говорим за официални мъжки обувки, джентълменът си представя модели
Коментари Харесай

Могат ли мъжките чехли да бъдат елегантни?

Когато приказваме за публични мъжки обувки, джентълменът си показва модели като Оксфорд, Дерби, Монк или мокасини. Всички останали са в категорията спортно-елегантни или ежедневни. Кожените летни чехли са даже още по-назад в класацията - постоянно са слагани дружно с джапанките като плажно облекло. Всъщност, сходна " подчиненост " е по-скоро остаряла и демоде. В идващите редове ще се убедите за какво не трябва да отхвърляте с лека ръка мъжките чехли.

Какво (не) знаем за мъжките чехли

Едва ли сте се замисляли, само че кожените чехли са едни от най-старите артикули, които се употребяват и до момента. Или казано с други думи: носили са ги египетските фараони преди 4 000 години, можете да ги купите и през днешния ден. Предпочитани са поради удобството на обуване, свободата, която дават на крайници и прохладата на откритото ходило в горещите летни дни. 

Подметките са гъвкави и леки, материите разрешават забележителна разтегливост. Което дава онази лекост, която търсим постоянно в лятната обувка. Две кожени ленти към палеца на крайници - това е всичко, което разказва класическия модел мъжки чехли. Така или другояче, те са неизменима част от облеклото към този момент няколко хилядолетия, изключително в местата с повече слънчеви дни. Може би ще ви бъде любопитно да узнаете, че в гробницата на Тутанкамон са открити няколко чифта чехли, направени от чисто злато. Те надали са били предопределени за носене, тяхната роля по-скоро е била да покажат положението на фараона.

Как да избираме своите мъжки чехли

Както всеки различен вид обувки, ние избираме мъжки чехли според разнообразни критерии - метод на направа, материя и дизайн, подметка. Ако си мислите обаче, че ще ви е доста по-лесно в откриването на съвършения модел, дано бързо разсеем това подвеждане: на пазара са налични няколко десетки разновидности на обичания ви чифт отпреди няколко години. И с цел да стане още по-интересно, стилните марки включват в сбирките си напълно " публични " мъжки чехли, задоволително стилни и изискани, с цел да не се притеснявате да се появите с тях на обществено място. Затова дано дадем няколко насоки, които ще услеснят значително вашия избор.

За какъв мотив търсите мъжки чехли? Свикнали сме да мислим за тях като част от почивката на плажа, дружно с банските, хавлията и чадъра. Оказва се в действителност, че на тях се стопират доста господа, които въобще нямат желание да ги употребяват на морския бряг. Те просто избират удобството и лекотата на носене. Официалният бизнес " дрескод " не допуска появяването на чехли в офиса, само че някои компании са по-либерални и без проблем разрешават по-непретенциозно облекло на работното място. 

Въпросът за материала, от който са създадени тези готини чехли, които разглеждахте през вчерашния ден, е от същата значимост, както външния тип или дизайна. По хипотеза одобряваме, че кожените модели са " по-луксозни " - кожата е материя, която обичайно се свързва с избран статус. Наред със саката, панталоните и обувките, чехлите могат да се трансфорат в оня акцент, който би ви отличил в средата, в която се намирате.
 

Разбира се, в случай че просто обичате неофициалното лъчение, изборът ви ще бъде ежедневни или спортни модели със закопчаване с велкро, да вземем за пример.

Ако имате някакви характерни желания като височина на подметката или широчина на обувката, деликатно разглеждайте описанията на продуктите.

Мястото на най-хубавите модели

CCC е мястото, в което ще откриете своя съвършен чифт. Независимо дали ще търсите онлайн или желаете да пробвате в някой от магазините, чакат ви оферти, които няма по какъв начин да не харесате. Сега остава единствено да отговорим на алтернативата стигат ли ни единствено едни кожени мъжки чехли.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР