Когато говорим за къртици и прогонването им от градината, нашият

...
Когато говорим за къртици и прогонването им от градината, нашият
Коментари Харесай

Водата от киселите краставички гони КЪРТИЦИТЕ

Когато приказваме за къртици и прогонването им от градината, нашият съвет е да не употребявате химикали, тъй като те са доста нападателни и биха умъртвили вредителите.

Не бива да забравяме, че къртиците, като се изключи че нанасят провали на растенията, те също са и потребни. От бабите си знаем, че почвата, която те изкарват на повърхността, е доста потребна и в нея липсват всевъзможни бактерии и други вредители.

Къртиците ги унищожават, минавайки през тях. В предишното градинарите са пресявали тази почва и са я употребявали за саксийни растения, тъй като са я считали за доста богата.

Ако къртиците налазят вашата градина, това значи, че почвата е в положително положение. Все отново обаче би трябвало да се подхващат ограничения за прогонването им, тъй като в противоположен случай е доста евентуално растенията да пострадат.

Както казахме и по-рано, не е желателно да употребявате химикали и други токсини. Най-добре заложете на натуралната опция. Идеята е не да убиваме вредителя, а да го прогоним надалеч от собствеността си.

Прогонете къртиците с водата от киселите краставички

Това е един от тези простички и екологични способи, които ще предпазят зеленчуците в градината от нашествията на къртиците. За задачата е нужно да полеете дупките с киселата течност или да напоите няколко парцала с нея и да се опитате да ги заровите още веднъж в дупките.

Глави от риби
 Плашилото за КЪРТИЦИ, което гони вредителите на мига Плашилото за КЪРТИЦИ, което гони вредителите на мига
Знаете, че къртиците са измежду най-омразните вредители за всеки градинар. Те са в положение да нанесат безчет провали на реколтата и т...

Да, къртиците същински ненавиждат рибешките глави. Щом ги помиришат, те бягат далеко. Вземете няколко глави от риба и ги заровете в дупките. Можете да сте сигурни, че скоро вредителят няма да припари до вашата градина.

Цитруси

Освен, че са потребни за растенията и почвата, защото са богати на минерали и витамини, обелките от цитрусовите плодове по никакъв начин не се нравят на къртиците.

Чесън

Тук най-хубави резултати ще има, в случай че употребявате домакински чесън, чиито мирис е доста по-силен. За да се усеща още по-добре, намачкайте го и го завийте в забрадка. Кърпите пъхнете в дупките, изкопани от вредителите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР