Когато едни ядат и пият, а други им плащат сметката,

...
Когато едни ядат и пият, а други им плащат сметката,
Коментари Харесай

Що за тъпотия! Когато едни ядат и пият, а други плащат сметката…

Когато едни ядат и пият, а други им заплащат сметката, запомни!—тези, първите—никога няма да изоставен масата непринудено.

Ако ти правиш каквото си поискаш с парите на компанията, в която са те наели, правиш го от нейно име и когато те заловен „ в крачка “, глобяват компанията, само че не и теб персонално, а в това време работодателят ти няма механизъм да се отърве от тебе, в кой тъкмо миг ще напуснеш непринудено?

Когато те загризе съвестта? Я, не ме разсмивай.

Има едни страни, в които политиците са обезпокоени от протичащото се в света и приказват за рецесии, проблеми И РЕШЕНИЯ. И тъй като те са обезпокоени, вършат това, което се чака от едни политици – работят по този начин, че да основат щит над хората в страната си.

Та, в тези страни хората чуват от политиците някакви думи като: „ рецесия “, „ проблеми “ и така нататък, само че си живеят умерено, с висок витален стандарт, а единствените им проблеми са дали да почиват в Испания или някъде из Азия.

Съществуват и едни други страни, в които нещо, което (поради липса на друга дума) назовават „ бизнес “… не, не се съсредоточавайте единствено и само върху България—разбираемо е, че приликите са доста, само че Европа и светът са цялостни с такива места – та, този „ бизнес “ обича да влага на несъмнено с големи и ГАРАНТИРАНИ облаги. Така да вземем за пример се унищожава природата, за сметка на нечий джоб, изкусно маскирано като заричане за разцвет на цяла промишленост. Работниците в тази промишленост си остават на същото равнище, на което биха били и без тези „ вложения “, само че им се втълпява, че би трябвало да са признателни. В резултат на това те бранят подправените си благодетели до гроб. Ловко, нали?

Туристическият отрасъл е напълнен с мързели, които не желаят естествена работа, а желаят да работят лятото, а останалите 9 месеца да щракат с пръсти. Цената обаче е презастрояването, бетонирането на природата и „ поканата “ за куп естествени бедствия на територията на тази страна. И тъй като България „ гледаше на другата страна “, когато това се случваше с Испания, в този момент тази България, водена от алчността на не изключително умни хора (за морал да не приказваме – смешно е!), повтаря грешките и върви към лавина от рецесии.

Сега тези от туристическия отрасъл са на път да се заловен за палците на краката, тъй като са в суматоха – никой не им желае шезлонгите за по 70-80 лева И те вършат „ тактики “. И в тези „ тактики “, тъй като в главите им прелива от ум, шезлонгите ще станат по 100-150 лева, с цел да си избият парите. Само че…

Само че те си показват нещата по този начин: строя, върша цени, те идват, заплащат балъците, прибирам, спечелвам.

Като за потенциали терористи… оф, като за потенциали туристически, желаех да кажа, ще обясня:

Не ви хрумва, че частта с балъците не е обезпечена константа. А в това време е свързващо звено сред „ върша “ и „ спечелвам “.

Ще им отнеме малко време да стоплят.

***

След като споменахме тези първите страни – страни, в които хората чуват от политиците някакви думи като: „ рецесия “, „ проблеми “ и така нататък, само че си живеят умерено, с висок витален стандарт, да забележим втория вид страни.

Това са страни, в които политиците всеобщо приказват за стопански растеж, разцвет, „ невиждани “ равнища на това и това, хвалят работата си и се валят в обожанието на доближените си като пиле в панировка. Приближените им – които също виждат разцвет на всички места, само че най-много в личния си дом.

Това са страни, в които народът е безпаричен или е почнал да става все по-беден, в които народът мизерства, бори се да оцелее, бори се за насъщния, злобее, мре от заболявания, натъпкан в унизителни чакални на болниците—кланици, а проблемите му, свързани с Испания или Азия не са дали да иде там на отмора, а къде тъкмо да иде, където ще му заплащат повече, с цел да мие чинии.

Степените на крах са разнообразни, да. Механизмите, водещи до него обаче не са.

През миналата седмица Доналд Тръмп се похвали, че има невъобразим стопански растеж в страната му, което накара икономическите анализатори да се заловен за главата, а съперниците му да се заливат от смях. Оранжевия също по този начин сътвори боен церемониал за 4ти юли – Денят на независимостта в Съединени американски щати – което пък накара огромна част от организациите на ветераните в страната да го намразят още повече. На страницата на „ Ветерани от Виетнам против Тръмп “ във Фейсбук се появи коментар от админите, че няма нищо по-жалко от това един лъжец, избягал от военна работа с подправен болничен, да си прави боен церемониал, величаещ личното му болно его. Военен церемониал, по сходство на диктаторите по света.

***

Говорейки за диктатори и лицемери, да забележим по какъв начин се промени реториката на обичаната на Тръмп, тръмпистите и тръмпоидите Fox News през годините по отношение на Северна Корея:

По времето на Обама:

„ Обама персонално ще договаря с водачи от ТЕРОРИСТИЧНИ страни, като Иран, Северна Корея… “;

По времето на Тръмп (за срещата с Ким):

„ Светът евентуално ще бъде доста по-спокоен, медиите ТРЯБВА да отбележат заслугите на президента Тръмп за това… “

По времето на Обама:

„ Не считам, че изобщо може да има каквито и да било аргументи за полемика с Ким Чен Ун… “

По времето на Тръмп:

„ Той е, евентуално, единственият [казано в позитивен аспект с възхваляващ тон] президент, който ще го направи… ще се срещне в Ким Чен Ун… “

По времето на Обама:

„ Вижте, неприятна концепция е президентът да приказва с Ким Чен Ун… “

Много значимо е да отбележим, че последното е казано по адрес на ОБАМА от републиканеца Джон Болтън, който след това става зам.-държавен секретар по интернационалната сигурност в кабинета на Тръмп. Тогава мистър Болтън декларира:

„ Защо да чакаме края на май, да го създадем до края на март [срещата сред Тръмп и Ким]… “

Чудите се за какво думата „ лицемерие “ запълва мозъка ви? Не знам.

Чудите се по какъв начин, по дяволите, Тръмп е президент. Много просто: мислещите не са болшинство. Важна е сериозната маса от имащи право на глас (и, внимавайте, в този момент местим фокуса… към този момент не е единствено върху САЩ…), а това е една биомаса, за злощастие, дарена със способността да приказва и да се движи, което заблуждава системата и системата я приема като постоянен гласоподавател. А действително е плужек на два крайници. Това тотално разхищаване на О2 и витално пространство отива пред урните и…



Важна е сериозната маса за вземането на властта. После… след това към този момент е елементарно, тъй като инструментите за ОСТАВАНЕ във властта са ти в ръцете.

Говорейки за биомаса, без мозък, да напомним, че през седмицата в България един татко умъртви детето си, откакто майката избягала, тъй като била редовно пребивана от него. Това е просто върхът на неналичието на разсъдък, разказана единствено в една преживелица – България в една черупка, както се споделя. Крещенето против Истанбулската спогодба и Стратегията за детето и до какво води неналичието им – В ЕДИН КАДЪР. Насилникът над дами умъртви дете. Благодаря ти, биомаса, благодаря ти за това, че пребивавам с теб. Това е случай, който можеше в никакъв случай да не го бъде, просто, в случай че законодателството, основано на двата упоменати документа, развързваше ръцете и на следователи, и на прокурори, и на предварителната защита, и на глобите. Но не! съвеЦката агитация отново сработи и проводниците ѝ реализираха своето. А задачата е ясна – за нея към този момент сме говорили – нито е обвързвана с деца, нито с дами, нито с принуждение – а единствено и само с това да ви се втълпява, че всичко, което идва от Европейски Съюз, е неприятно и ужасно и би трябвало да сте против него. Да се втълпява с неистини и измислици. Ето ви образец от предишното:

„ През курортния сезон на 1971 година извънредно неприятно и негативно въздействие оказаха върху нашите младежи визитата в окръга на битълси и хипита… “



Какво значи думата „ битълси “ бе, уважаеми комсомолци? М? Да не е като днешната „ джендър “, дето няма нищо общо с същинското си значение, само че ви е заповядано от Кремъл да я употребявате като чучело наляво и надясно?

Нищо, идете отново да поцъкате с език в този момент над новината, че татко е умъртвил дете и е пребивал майка му. Поцъкайте и ще ви мине, след това идете на митинг против тактиката за детето и вечерта си набийте дамата, че се е разпуснала доста. А-а-а битълска с бътълсите!

***

И пак… Говорейки за безмозъчност и чеда на ползите, дано да споменем и една от тези страни, в които се строи поголовно, алчно, безсистемно и срещу природата, която другояче твърдим, че обичаме и била неповторима, като никоя друга по света и така нататък всякакви там патрЕотични излияния, гарнирани с хорà, баница и кисело млèко:
а точно България.

Как по този начин съвсем никой не вижда, че якото строене на хотели по крайбрежията ни е законно, само че палатките са противозаконни?

Битълсите и джендърите ли ви дерат по 70 лева за сянка на плажа и се спъвате в бетон и арматура?

Ще ви дам малко време да стоплите, а до тогава помислете върху това: „ законно “ и „ вярно “ не са едно и също. Докато хотелите и бетонът са законни, а палатките и хавлиите – не, ще сме нация от битълси, да знаете!

И още едно напомняне:

Холокостът (крайните националисти могат да спрат да четат тук!) е бил законен<—>да спасяваш евреи – криминализирано;
Робството е било законно<—>да освобождаваш плебеи – криминализирано;
Сегрегацията е била законна<—>да протестираш против расизма – криминализирано.
Та, „ законно е “ не е път към „ вярно е “, да не приказваме за морал.

Помисли: протичащото се с плажовете ни, е ЕДНОВРЕМЕННО законно и противоконституционно!

А това, драги пациенти, е обект на проучванията на един клон на медицината, наименуван „ психиатрия “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР