Когато един жив организъм умира, той започва да свети целият

...
Когато един жив организъм умира, той започва да свети целият
Коментари Харесай

Смъртта свети в синьо

Когато един жив организъм умира, той стартира да свети целият в синьо. Това стана ясно, откакто английски учени откриха странното събитие по време на огромно проучване.

Цветът, който озарява организма сега, в който той умира, е доста ярък колорит на синия цвят. Клетка след клетка синьото зарево, което може да се види единствено със специфична инсталация, обгръща целия организъм на умиращото създание.

То се движи със скоростта, с която умират клетките в организма, до момента в който не се стигне до гибелта на последната клетка в тялото.

 Цвят на гибелта

Визуалният резултат е подобен, все едно през тялото на умиращия минава вълна от светлосиня светлина. Най-важното изобретение, което са създали учените, обаче не е това, че умиращото тяло свети в синьо.

Те са разкрили, че в случай че по някакъв метод съумеят да спрат тази светлосиня светлина, която се движи по тялото, това ще предотврати гибелта.

Според откривателите светлосинята вълна е просто демонстрация на химични реакции на самоизтребление, които протичат в организма в последните му минути.

По този метод организмът унищожава самичък и клетките, които са към момента здрави, за разлика от изумените, които са били повредени заради една или друга причина.

Изследователският екип е на мнение, че тъкмо синьото зарево е най-важният детайл от процеса на умиране и в случай че съумеят да разгадаят по какъв начин тъкмо протича, те ще могат да забавят процесите на стареене и да предотвратят смъртни случаи.

 Край на живота

С времето може да се стигне даже до основаване на лекарство против стареене, което ще се базира точно на тази синя светлина.

Тя може да помогне за основаването на мощен медикамент, който да даде опция на хората да живеят по-дълго и да са по-здрави.

Доскоро се смяташе, че стареенето е разследване от струпване на увреждания на молекулярно равнище. Но в действителност се оказва, че тази доктрина може и да не е напълно вярна.

Сега учени от целия свят ще сплотяват напъните си в огромен екип, с цел да се опитат да схванат механизмите на синьото зарево на умиращите организми и да работят за предотвратяването на съдбовния край.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР