Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети Берлин на 11

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети Берлин на 11
Коментари Харесай

Зеленски ще посети Берлин следващата седмица


Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети Берлин на 11 юни, където се чака за първи път да приказва персонално в Бундестага, заяви „ Киев индипендънт “.

Въпреки че Зеленски и преди е приказвал в Бундестага посредством видеовръзка, това ще бъде първият път, в който той ще приказва пред немския парламент персонално и ще изисква депутатите да се съберат на особено съвещание.

Посещението на Зеленски идва, откакто неотдавна Берлин направи сериозен поврат, обявявайки, че към този момент не е срещу Украйна да употребява немски и други оръжия, доставени от Запада, за нанасяне на удари по съветска територия.

Германският канцлер Олаф Шолц дълго време се противопоставяше на анулацията на възбраната Украйна да употребява западни оръжия на територията на Русия, като се позоваваше на опасения, че този ход ще докара до ескалация на войната.

На 3 юни Шолц уточни, че потреблението от Украйна на немски и други оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари по цели в Русия няма да " способства за ескалация ".

На 11 юни е и първият ден от Конференцията за възобновяване на Украйна, чийто хазаин е Берлин.

Събитието, което има за цел да активизира интернационална поддръжка за икономическото стабилизиране и възобновяване на Украйна от войната, се организира през 2023 година в Лондон. Зеленски изнесе тирада на събитието в Лондон посредством видеовръзка.

На 6 юни Зеленски отпътува за Франция за честванията на 80-годишнината от „ Деня Д “ в Нормандия, откакто по-рано през седмицата посети Катар.

След Берлин идващото интернационално посещаване на Зеленски се чака да бъде в Италия за срещата на върха на Групата на седемте (Г7) на 13 юни. Той евентуално ще призове западните сътрудници да изземат съветски активи, с цел да оказват помощ за финансирането на защитата и възобновяване на Украйна. |
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР