Когато ДПС искаше оставката на Валери Симеонов, обществото смяташе, че

...
Когато ДПС искаше оставката на Валери Симеонов, обществото смяташе, че
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Искаме националистите да излязат от управлението

Когато Движение за права и свободи искаше оставката на Валери Симеонов, обществото смяташе, че това е политически въпрос. Малко по-късно се убеди, че е честен и цивилизационен въпрос.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев в ефира на Българска национална телевизия. Той акцентира, че оставката на Симеонов не взема решение нито един проблем.

„ Искаме националистите да излязат от това ръководство. След влизането ни в Европейски Съюз и НАТО България не е дефинирала нито една цел, която да одобри цялото общество и към която да вървят всички, държавни управления, които ще дойдат. Хаос и придвижване в мрака, сформиране на аритметични болшинства със сглобка на стратегии, които идеологически въобще не си пасват ", уточни Цонев.

Той е безапелационен, че " визията на Движение за права и свободи не е да замени „ Обединени патриоти “ в обединението с ГЕРБ, или Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да застанат отпред на властта и с несъвместимите си стратегии да се пробват да водят страната ".

Йордан Цонев подчета, че задачата на Движение за права и свободи е да се организира диалог за пътя на България с няколко целта.

„ Ускорено догонващо развиване, само че на какво ще стъпи – на индустриализация или на ИТ технологиите, демографска рецесия, само че по какъв начин ще я решаваме – с помощ единствено за майките и за новородените деца, или с учебно заведение и обучение. Тоест, да се създаде една стратегия, към която да има публичен консенсус. Движение за права и свободи желае изрично да бъдем предан член на НАТО и Европейски Съюз “, допълни той.

Цонев коментир още бюджета за 2019 година, " хвален от ръководещите като най-щедия, оптимистичния ". Според него слабостта му е, че пилее публичен запас. " Бюджетът концентрира минусите на последните 10 години - неналичието на промени ", посочи той.

Според него протестиращите майки на деца с увреждания са посочили, че парите не значат нищо, в случай че не бъдат таргетирани вярно. 

" На кого е нужно администрация, обрасла с държавни структури по места. Можем ли да кажем, че администрацията оказва помощ на хората и бизнеса. Бизнесът плачи, че е рекетиран, хората плачат от опашките ", съобщи още Йордан Цонев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР