Когато денят е бил дълъг, когато цял ден сте се

...
Когато денят е бил дълъг, когато цял ден сте се
Коментари Харесай

10 храни, които винаги трябва да имаме вкъщи

Когато денят е бил дълъг, когато през целия ден сте се надпреварвали с времето и отново не сте съумели с нищо. И като похлупак вечерта е пристигнала, а у дома нямате нищо, с което да приготвите вечеря. И не са ви останали никакви сили да отидете на пазар.

В такива случаи, с цел да успокоите глада на празния си ледник, би трябвало да имате на разположение няколко продукта на помощ. Буркани с консерви, сосове, замразени зеленчуци - някои са в действителност незаменими.

Ето няколко съвета каква храна да включите в запасите си в шкафа за такива моменти.

Основни артикули

Според разнообразни кулинари би трябвало постоянно да имаме две нишестени храни - ориз и паста. Но също и брашно, кутия с царевица, риба (туна, сардини, скумрия...) и за какво не и нахут.

Хубаво е да имате и доматен сос, кокосово мляко и маслини. Що се отнася до фризера, би трябвало да отчетем заслуженото на пликчетата със зеленчуци - грах, моркови или зелен боб. Тези храни са в действителност основата..

Какво да сготвим

 Замразените зеленчуци би трябвало да имате постоянно у дома

Тези артикули могат да оказват помощ за приготвянето на вкусно къри с кокосово мляко да вземем за пример. Това е здравословна храна без месо, нито риба и най-много доста елементарно за подготвяне. Само с няколко подправки, ориз, малко кокосово мляко и зелени замразени зеленчуци, човек може да остане сюрпризиран от резултата.

Що се отнася до останалите артикули, постоянно би трябвало да имаме у дома, пакетът с пастата може да се трансформира във вкусно ястие, приготвено с доматения сос, черните маслини и с босилек от хладилника.

Може да се импровизира и с един хумус от нахута или нещо мексиканско с царевицата, доматения сос, червен пипер и ориз. А с няколко размразени червени чушки ще е още по-вкусно.

 Консерви с фасул и нахут са наложителни храни в килера

Не би трябвало да забравяме и рибата, която може да бъде овкусена с топъл сос. Достатъчно е да полеем филе скумрия със примес от моркови, доматен сос и ароматни подправки. И всичко е готово.

Как да се организираме?

Независимо дали пазарим всеки ден, или единствено един път в седмицата, няма никаква загадка, че се движим по течението. Когато отворим шкафа, би трябвало да обърнем внимание на това, което липсва, и да го запишем незабавно в лист. Хубаво е да го извършите преди още да сте видели какво друго липсва. Просто би трябвало да го превърнете в машинален жест.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР