Когато чуете понятието Белия град, вероятно си представяте гръцкия град

...
Когато чуете понятието Белия град, вероятно си представяте гръцкия град
Коментари Харесай

Легендата за Белия град

Когато чуете понятието Белия град, евентуално си представяте гръцкия град Кавала, който е прочут и с това наименование, или пък родния Балчик, който постоянно е именуван Белия град. Някой назовават Белия град и Тел Авив поради намиращият се в него съвременен комплекс от към 4 000 здания, всичките от които бели.

Не, тук няма да приказваме за никой от тези градове, а ще ви пренесем освен доста обратно във времето, само че и на доста отдалечено и тайнствено място, намиращо се в необятните джунгли на Хондурас.

В област Москития, под пластове земя и посред мочурища, блата и непроходими гори, се намира едно антично населено място, познато като Белият град или Градът на цивилизацията на хората-маймуни.

Мястото е картографирано през 2015 година и с съвременна техника ясно се вижда, че там фактически е имало град с големи площади, постройки, каменни скулптури, храмове и така нататък Разкопки към момента не са правени (и няма планувани такива) най-вече заради непристъпността на региона. Ето обаче какво описват локалните митове за това място, известно като Белият град.

Преди доста епохи, евентуално още през древността, хората и маймуните живеели заедно. Разполагали с доста злато и построили собствен град напълно от слонова кост (затова се назовава Белият град). Интересното е, че хората вярвали в Бога-Маймуна и го смятали за собствен единствен и висш Бог.

 Белия град или града на хората-маймуни

Той, от своя страна, ги предпазвал от несгоди и ги дарявал с благополучие. Един ден обаче Богът-Маймуна се влюбил в локална госпожица и незабавно не запомнил за възможните последици от сходна невъзможна обич. Отвлякъл девойката от фамилията ѝ и от взаимната им обич се родили деца, които били на половина хора, на половина маймуни. Те, от своя страна, също имали свои деца и последователно градът се трансформирал в Град на децата-маймуни. Можете да го срещнете и под това название.

Когато из тези земи пристигнали първите завоеватели, хората полумаймуни решили да се скрият от тях и това била повода да се заселят точно в област Москития, където през днешния ден не може да стъпи човешки крайник. Това естествено подтиква учените да си задават въпроса по какъв начин е допустимо на това място да е съществувал подобен превъзходен град.

Истината обаче може да се крие във обстоятелството, че не е ясно дали преди толкоз доста години региона е изглеждала по този метод. Възможно е да не е имало блата, а бистри реки; да не е имало толкоз гъста растителност и почвите да са били доста плодородни. Кой знае? Така или другояче, концепцията за съществуването на Бял град и за съществуването на Цивилизация на хората-маймуни не би трябвало да се отхвърля с лека ръка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР