Когато 22-годишната Мадисън пристига на Уолстрийт за първия си ден

...
Когато 22-годишната Мадисън пристига на Уолстрийт за първия си ден
Коментари Харесай

Забравете егото и общувайте. Уроци от кризата на самотата на Уолстрийт

Когато 22-годишната Мадисън идва на Уолстрийт за първия си ден като младши капиталов банкер през 2022 година, тя не си прави илюзии какъв брой сложна ще бъде новата ѝ работа.

Световните фондови пазари са известни с дългото и стресиращо работно време, изключително за младите чиновници, за които работата е в обилие.

Но Мадисън също по този начин е разчувствана, че стартира нова кариера в сърцето на Ню Йорк, работейки за влиятелна банка, която ще ѝ заплаща шестцифрена заплата.

Сигурна е, че ще има доста провокации, само че няма да е сама в тях, а дружно с други нови анализатори на нейната възраст, споделящи същите упоритости.
Ще работят интензивно, а когато имат време за отмора, ще се забавляват като във всички филми за Уолстрийт, които е гледала.

Представя си, че в петък вечер ще се събират в бара, с цел да обсъдят изключително изтощителната седмица или презрението си към някой непоносим изпълнителен шеф.

Макар че тази визия за живота на Уолстрийт може да е вярна за някои, това не важи за Мадисън, описват нейната история от Business Insider.

Младата жена не си показва, че след цяла една година на работа няма да е другар с никой от сътрудниците си или че ще бъде толкоз обезверена, че ще прибегне до потреблението на приложение за запознанства, с цел да откри хора, с които да се среща.

" Най-голямото ми отчаяние е, че мислех, че всички ние, анализаторите, ще бъдем извънредно близки. Мислех, че ще имаме в действителност мощен колегиален дух и ще бъдем другари за цялостен живот ", споделя Мадисън, която употребява псевдоним, с цел да отбрани самоличността си. " Но откакто изляза от тази банка, не мога да кажа, че ще подкрепям контакт с нито един от тях ".

Самотата не е присъща единствено за финансовата промишленост.

Чувството за изолираност е необятно публикувано в актуалното американско общество, дотолкоз, че през май експерти го дефинираха като зараза.

Проблемът е изключително изострен за младежите, доста от които би трябвало да се реалокират в нови градове, с цел да стартират кариерата си. В изследване от 2021 година, поръчано от Cigna, 7% от младежите на възраст сред 18 и 24 години оповестяват, че се усещат самотни, спрямо 41% от хората над 66 години.

Работещите на Уолстрийт споделят, че естеството на финансите – офисната политика и неповторимата конкурентна среда – може да сътвори работна просвета, която да изостри възприятието за самотност. А заради дългия работен ден за младежите, които занапред стартират на Уолстрийт, може да се окаже по-трудно да намерят време за живот отвън офиса.

Клиширана просвета

Младите чиновници на Уолстрийт, с които Business Insider беседва, признават, че прекарванията могат да бъдат разнообразни - някои групи анализатори може да са сплотени, според от компанията. Но това не е гаранция за близки връзки.

" Излизам с тях понякога. Но не бих споделила, че тези хора в действителност ме познават като човек отвън работата ", споделя Мадисън за сътрудниците си. " Просто не усещам по-дълбока връзка с доста хора ".

Работата в най-хубавите капиталови банки и хедж фондове постоянно е по-трудна за намиране и по-ексклузивна от мястото в учебно заведение от Бръшляновата лига, тъй че хората в тях нормално са конкурентни по природа. Ако ги вкарате в просвета, захласната от йерархията и купите, това може да докара до токсично напрежение.

Мадисън, да вземем за пример, разказва проблемите сред нейния клас анализатори и по-горния, почнали през първата ѝ година на работа.

" Честно казано, не желая да бъда в тази враждебна среда още една година и да се занимавам с тези хора ", признава тя.

Конкуренцията важи и за възпитаниците на влиятелните учебни заведения. По-вероятно е да получите работа на Уолстрийт, в случай че сте от Уортън, Харвард или Йейл, защото водещите компании са склонни да набират повече чиновници от тези университети, въпреки че това се трансформира. Тези, които си пробиват път в промишлеността от по-малко известни просветителни институии, постоянно могат да се усещат изолирани, защото нямат построени връзки.

 

Уолстрийт възнаграждава упоритостите и посредством своята прословута конкурентна конструкция на възнаграждение на база реализирани резултати.

Дали получавате бонус за най-високото, междинното или най-ниското равнище, дава на вас и на всички останали визия за мястото ви в йерархията. А конкуренцията по време на сезона на резултатите може да настрои хората един против различен.

Аби, анализатор от Уолстрийт, която напусна работата си в капиталовото банкиране през август, споделя, че е била директен очевидец на това по какъв начин сезонът на резултатите може да подкопае увереността на хората и доверието в сътрудниците.

" Започнах да виждам по какъв начин границите сред другарството и професионалното съревнование просто се размиват и това стана в действителност токсично. ", добавя Аби.

За да се повдигнат, някои прибягват до безмилостна игра в офиса, с цел да потвърдят, че са най-хубавите и най-трудолюбивите.

" Сякаш даже личните ви другари споделят на места неприятни дребнави неща за вас, единствено и единствено да си обезпечат по-голямо преимущество ", споделя Аби.

Затворената просвета на Уолстрийт основава бариери

Повечето хора не приказват за проблемите си, споделя Аби, тъй като това може да се преглежда като уязвимост, от която другите могат да се възползват.

" Мисля, че хората към момента желаят да си основат този в действителност алфа облик на мощни хора. Те не желаят да наподобяват слаби пред приятелите си. "

Денис Шул, трейдър, преквалифицирал се в коуч, който оказва помощ на портфолио мениджъри и техните анализатори да употребяват страстите в своя изгода при вземането на решения, споделя, че сходен проблем съществува и в хедж фондовете.

" Много от тях нямат опит с неуспехите. Част от самотата идва от това - всичко е ново, чувството е неприятно, ужасно е и те нямат чувството, че могат да приказват с някого. Не усещат, че могат да бъдат почтени ", споделя специалистът. " Може да чувствате, че сте ненапълно положителни другари с този различен анализатор, с който сте почнали, само че в действителност няма да му кажете, че се съмнявате в себе си. "

Майкъл Слойър, някогашен ръководещ шеф в Goldman Sachs, признава, че въпреки да е бил в положителни връзки с сътрудниците си, е имало избран предел на непосредственост, който не е могъл да бъде доближат.

Това се отнася изключително за началото на 11-годишната му кариера като трейдър на финансови деривати. " Ако погледнем обратно, това беше взаимоотношение на моето его с тяхното его и една съзависимост, която се разви от " Аз ще ти кажа какъв брой си популярен, ти ще ми кажеш какъв брой съм популярен и тогава всички дружно ще бъдем велики ", изяснява той.

Дългите часове задълбочават казуса

Прословутите дълги часове на Уолстрийт също могат да допринесат за чувството за самотност.

" Наистина в никакъв случай не можеш да се изключиш от работа ", споделя Аби.

" Дават ви длъжностен телефон и би трябвало да го проверявате на всеки 10 минути. През почивните дни към момента непрекъснато ревизирам телефона си. Това прави невъзможни неща като обмисляне на вечери с другари или пътешестване през уикенда. "

Голяма част от аргументите да напусне капиталовото банкиране съгласно нея са, че " не е имала надзор върху времето и живота си ".

Когато е била банкер, множеството ѝ другари не са работили в областта на финансите, а графикът и обвързваният с него стрес са обтегнали връзките ѝ.

" Бях толкоз уплашена, че не можех да приказвам с приятелите си вкъщи ", споделя тя. " Когато желаеха да се забележим или просто да поговорим, постоянно бях доста заета, или в неприятно въодушевление, в което не можех да отделя сила да приказвам с тях, да прослушвам проблемите им или даже да се срещна с тях. ", добавя Аби.

Мадисън е съгласна. След като осъзнава, че няма да бъде близка с сътрудниците си, тя се записва в Bumble BFF – версия на приложението за запознанства Bumble, основана особено за намиране на другарства.

Има прочут триумф – свързва се с 20 или 30 девойки и се среща персонално с три. Категорично обаче отхвърля профилите на хора от финансовата сфера или прилежащи промишлености с сходни забързани работни графици.

" Честно казано, не мога да изляза за пиво в делнична вечер. А уикендите ми са толкоз безредни, че надали мога да го направя даже през половината от времето ", споделя Мадисън. " Имам потребност да се сприятеля с някой, който ме схваща или има сходен на моя график. "

Същото важи и за запознанствата.

Съвети от експертите

Аби не счита, че промишлеността ще се промени скоро.

" Винаги ще наемат един и същи вид хора с един и същи вид мислене, тъй че не виждам огромна смяна и не мисля, че висшестоящите на върха имат тласък да трансформират метода, по който нещата се случват ", споделя тя.

Но това не значи, че хората, работещи на Уолстрийт, не могат да създадат нищо, с цел да понижат самотата си. Просто са нужни старания от тяхна страна - споделя Сам Глейзър, медицински шеф на психиатрията на Пето авеню в Ню Йорк.

" Звучи просто, само че противодействайте на всяко предпочитание за изолираност ", поучава експертът. " Когато човек е даже леко депресиран и уединен, той усеща, че нищо от това, което прави, няма да промени обстановката. Дори и да си мислите по този начин, опитвайте нови неща; пробвайте се да подтикнете себе си да бъдете ангажирани с други хора.

За да извършите това, Глейзър предлага да започнете с нещо просто, даже да ви се коства неуместно.

Например може да помолите сътрудник да пристигна с вас на обяд или кафе, даже в случай че смятате, че е ангажиран или че ще откаже. Или идващия път, когато сте с някого в асансьора и се изкушите да превъртате телефона си в безмълвие, започнете диалог.

Глейзър също по този начин предлага да употребявате всеки късмет да говорите с хората в офиса си лице в лице. Не изпращайте имейли или известия на сътрудник, който работи на вашия етаж – идете при него и разговаряйте.

Глейзър твърди, че актуалната самотност частично се дължи на измененията в метода, по който хората поддържат връзка, заради възхода на технологиите и работата от отдалеченост. Според него, единствено преди 10 години е имало повече другарства в офиса.

" Има толкоз доста неосезаеми неща, свързани с това да бъдеш персонално с някого. Има език на тялото, който възприемаме; има топлота, когато сме с някого. Има друго равнище на контакт с очите; поддържате връзка по по-интимен метод. Тъй като сме рационални същества, считаме, че това не е толкоз значимо, тъй като виждаме всички тези реакции на екрана ", добавя специалистът.

" Това, което съм забелязал за себе си, е, че даже единствено петминутен диалог с някого, в който демонстрирам същинското си аз, може да промени чувството за самотност. ", съгласява се с него Майкъл Слойър от Goldman Sachs.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР