Кога според вас започва старостта“? Възможно е колкото по-близо сте

...
Кога според вас започва старостта“? Възможно е колкото по-близо сте
Коментари Харесай

На каква възраст считаме някого за стар

Кога съгласно вас стартира „ старостта “? Възможно е колкото по-близо сте съгласно вас до този предел, толкоз по-късно да го поставите, само че общите показа на хората за старостта се трансформират с течение на времето. Ново проучване открива, че в днешно време мислим, че старостта стартира по-късно, в сравнение с преди - само че тази наклонност може да не продължи постоянно.

(Във видеото може да научите повече за: Тайната на безсмъртието - допустимо ли е да го реализираме?)

Учени от Германия, Съединени американски щати и Люксембург са взели данни от над 14 000 души, взели участие в траяло десетилетия изследване, наречено „ Германско проучване на застаряването “ . Участниците са родени сред 1911 година и 1974 година, което обгръща няколко генерации, и всеки от тях е дал до осем отговора през 25-годишен интервал, когато е бил на възраст сред 40 и 100 години.

Един от главните въпроси и предмет на новата публикация е „ На каква възраст бихте определили някого като остарял? “.

At What Age Do You Consider Somebody “Old ”?
— IFLScience (@IFLScience)
Когато им е бил заложен този въпрос на 65-годишна възраст, хората, родени през 1911 година, са дали отговор, че старостта стартира приблизително на 71-годишна възраст. Когато въпросът е бил още един на хората, родени през 1956 година, откакто и те са навършили 65 години, вместо това те са сложили прага три години по-късно, на 74 години.

В свое изказване първият създател Маркус Уетщайн дава някои догатки за аргументите за това: „ Продължителността на живота се е нараснала, което може да способства за по-късното разбиране на настъпването на старостта. Освен това някои аспекти на здравето са се подобрили с течение на времето, тъй че хора на избрана възраст, които в предишното са били считани за остарели, през днешния ден към този момент може да не се смятат за остарели. “

Същата наклонност се следи и на самостоятелно равнище. Средно с напредването на възрастта на всеки от участниците с четири или пет години самите те са увеличавали оценката си за настъпването на старостта с една година.

Жените слагат прага на старостта приблизително с към две години по-късно от мъжете. Установено е, че има и някои други фактори, които оказват въздействие върху самостоятелната оценка - да вземем за пример хората с по-лошо здраве, по-самотните или тези, които се усещат по-възрастни, нормално считат, че старостта стартира по-рано.

„ Не е ясно доколко наклонността към отсрочване на старостта отразява наклонност към по-положителни възгледи за възрастните хора и стареенето или по-скоро противоположното - може би настъпването на старостта се отсрочва, тъй като хората считат, че старостта е нежелателно положение “ , споделя Уетщайн.

At what age do you consider somebody old?
— Sydney Law Author (@sydneylawauthor)
Ясно е също по този начин, че тази наклонност към отсрочване може да не продължи безпределно. През последните години тя се забавя.

Проучването има някои ограничавания, защото всички участници са от една страна - Германия, и е евентуално неевропейските култури да гледат на остаряването по друг метод. Изследователите споделят, че бъдещите изследвания би трябвало да се стремят да извърнат внимание на това, както и да проучат дали наклонността към отсрочване на възприемането на настъпването на старостта продължава да се забавя.

Хората живеят по-дълго от всеки път. Достигането на стогодишна възраст ще става все по-често срещано събитие, дотолкоз, че хората стартират да се питат дали има граница на човешкия живот. Тъй като някои хора стигат до крайности в устрема си към дългоденствие, е забавно да се следи по какъв начин обществото гледа на старостта и по какъв начин тези възгледи могат да се трансформират.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР