Киев атакува с дронове окупирания Крим и руската Белгородска област.

...
Киев атакува с дронове окупирания Крим и руската Белгородска област.
Коментари Харесай

Най-дългата атака от началото на войната: Размяна на удари между Украйна и Русия, има жертви

К иев нападна с дронове окупирания Крим и съветската Белгородска област. Съобщава се за жертви.

Въздушната паника, оповестена в огромната част от Харковска област в Североизточна Украйна, беше анулирана рано тази заран, откакто представители на локалните управляващи оповестиха за удари, нанесени от съветски дронове и предизвестие за ракетна заплаха в град Харков.

Въздушната паника в Харков е траяла над 16,5 часа - най-дългата от началото на войната.

Ръководителят на регионалната администрация Олег Синегубов съобщи, че съветската войска е нанесла най-малко шест удара с безпилотни летателни апарати по града.

Кметът Игор Терехов осведоми за избухнал пожар след нападенията, само че няма данни за потърпевши.

Терехов уточни, че след офанзивата с дронове е последвала такава и с ракети. За гърмежи се оповестява още в град Полтава в едноименната област.

Украинската войска разгласи, че руснаците се пробват да оказват напън на украинците в Харковска област.

Бойните дейности там не престават да се водят главно край Липци и Волчанск. Най-напрегната обаче остава обстановката край Покровск в Донецка област, където през последните 24 часа е имало общо 35 стълкновения, оповестява.

Междувременно губернаторът на съветската Белгородска област заяви, че жена и детето ѝ са починали при украинско нападеие с дронове против района. Те са пътували в автомобил с още двама души, които са ранени.

Тази нощ окупираният Крим и южният съветски град Новоросийск се оказаха подложени на масирана офанзива от безпилотни летателни апарати и морски дронове.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че военните са отблъснали офанзивата благодарение на стрелково оръжие. Унищожени са десетки летателни апарати и повече от пет морски дрона.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР