Американски тийнейджър е починал от спиране на сърцето, след като

...
Американски тийнейджър е починал от спиране на сърцето, след като
Коментари Харесай

Лютив чипс уби тийнейджър в САЩ

Американски младеж е умрял от прекъсване на сърцето, откакто е взел участие в предизвикателство в обществените мрежи, при което хората се осмеляват да изядат един-единствен извънредно пикантен чипс тортиля, сподели аутопсията на младежа на 16 май.

14-годишният Харис Улоба от Масачузетс е умрял, откакто взел присъединяване в по този начин нареченото " Предизвикателство с един чипс " - в което участва един чипс, създаден от Paqui, посипан с чушки Carolina Reaper и Naga Viper.

The cause of death was listed as cardiopulmonary arrest “in the setting of recent ingestion of food substance with high capsaicin concentration ” after eating Paqui chips.
— Health News Florida (@HealthNewsFL)
През годините предизвикването се е случвало в няколко повторения, като чушките са се променяли всякога.

Местният основен правосъден доктор откри, че Харис е умрял от прекъсване на сърдечната активност, откакто е погълнал храна с огромно количество дестилат от люти чушки, наименуван капсаицин, се споделя в отчета от аутопсията, забелязан от Агенция Франс Прес.

При аутопсията се стига и до заключението, че младежът е имал уголемено сърце, което може да е асъдействало за гибелта му.

Няколко дни след гибелта на момчето, компанията Paqui изтегли продукта - опакован в кутия с форма на ковчег с червен череп и надпис " рискова топлота " - от рафтовете на магазините.

Teen dead after Paqui ‘One Chip Challenge’ chip died of high chili consumption and heart defect: autopsy
— New York Post (@nypost)
Според известия в медиите в Калифорния трима младежи са били приети в болница, откакто са взели участие в предизвикването, а в Минесота седем са се разболели по същата причина.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР