Кога се налага актуализация на бюджета - когато разходната част

...
Кога се налага актуализация на бюджета - когато разходната част
Коментари Харесай

Финансист: Защо служебното правителство се хвали с допълни приходи, а иска актуализация на бюджета

Кога се постанова актуализация на бюджета - когато разходната част превъзхожда приходната. В случая това не е по този начин. Дори от Министерството на финансите се похвалиха, че се чака да бъдат събрани в допълнение към 2 милиарда до края на годината от налози.

Що се отнася до раздутия бюджет, който беше оставен от предходното държавно управление, той е задоволително комфортен и настоящето да се вмести в него”, изясни финансистът Аркади Шарков пред Нова ТВ.

Той уточни още, че служебният кабинет може да употребява избрани принадлежности, с цел да се пренасочва финансиране.

„ Работата на всеки министър на финансите е да има задоволително буфери зад тила си и задоволително успокоение и благоденствие, с което да разполага, тъй като не знаем какви по-кризисни времена могат да дойдат”, добави Шарков.

За изплащането на парите по разнообразни ограничения финансистът сподели: „ Те са авансово заложени. Тоест, те са към този момент в тази бюджетна рамка и няма проблем. Последната година обаче е белязана от избори и що се касае до решенията на държавното управление, било то и служебно, те постоянно са политически и свързани с популизъм”, добави той.

„ Предходното държавно управление разду бюджета, настоящето продължава в същата тази отрицателна наклонност. Актуализацията на пенсиите е директна интервенция в пенсионно-осигурителния модел, който се разрушава. Предходното държавно управление го унищожи, това желае да продължи да го прави”, сподели още Шарков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР