Кое управлява живота ти? И често ли се случва това?1.

...
Кое управлява живота ти? И често ли се случва това?1.
Коментари Харесай

Твоето подсъзнание може всичко! Накарай го да работи за теб!

Кое ръководи живота ти? И постоянно ли се случва това?
1. Мери се подлага на най-новата холивудска диета.
2. Мери отслабва с 10 кг за 10 седмици и наподобява поразително.
3. Мери качва 10 кг през идващите шест седмици и наподобява както преди.

Защо става по този начин?  Защото подсъзнанието ѝ ръководи всичко.

Същото е и с теб!
Можеш да гладуваш със силата на волята си. Можеш да ядеш грейпфрут или даже трева. Можеш да отслабнеш с 50 кг.  Но до момента в който подсъзнанието ти не одобри концепцията „ Аз съм слаб “, загубата на тегло ще е единствено краткотрайна.
В борбата сред воля и подсъзнание, победител постоянно ще е подсъзнанието ти.

И по този начин, какъв брой могъщо е подсъзнанието?
Нощем, когато заспиш, продължаваш да дишаш, сърцето ти не стопира да изпомпва кръвта и храносмилаш храната от вечерята. Но кое управлява тези процеси? И кое ти пречи да подмокряш леглото? Това е подсъзнателният ти разум.
Деветдесет и девет % от действието на мозъка ти се пада на тази част от твоя разум, която даже не осъзнаваш.
Не е ли изумително? В положение си да шофираш, до момента в който дъвчеш фъстъци, пееш с радиото или правиш проекти за вечеря. На всеки няколко секунди завиваш, натискаш спирачките или ускоряваш, без въобще да се замисляш за ръководството на колата. Значи, кой кара в реалност?
Подсъзнанието ти.

Мощно записващо устройство
Ако попиташ някоя машинописка: „ Къде се намират всички букви на клавиатурата? “ – евентуално ще я затрудниш! Жената може да набере 80 думи в минута със затворени очи, само че не може да ти КАЖЕ къде се намират клавишите, до момента в който не стартира да написа.
Защо ли? Клавиатурата е в подсъзнанието ѝ.

Подсъзнанието ти е гигантско записващо устройство.  В него се съхраняват стратегии, с които си се родил – контролиращи дишането, сърдечния темп и хиляди други телесни функционалности – и стратегии, които самичък си основал – като метода, по който вървиш, приказваш, пишеш, танцуваш, шофираш и свиркаш с уста.
Най-лесно се основават нови стратегии, преди да си навършил шест години.

Защо децата учат толкоз бързо?
Мозъчните талази при децата са различни; те са по-бавни и по тази причина децата живеят в сегашния миг. До шестгодишна възраст ти си като отворена книга, с лекост поемаш нова информация.

Децата не имат съзнателния разум на възрастните, който споделя: „ Това е прекомерно мъчно. “ Ето за какво тригодишните прихващат съветски или китайски без никакво изпитание, а четиригодишни хлапета се научават за три часа да карат ски.

Децата не разполагат с филтри и бариери. Това изяснява за какво можеш да забавиш необратимо развиването на едно дете,  като му кажеш, че е неуместно. Каквото и да кажеш на едно четиригодишно дете – „ Ти си прелестен “, „ Ти си специфичен “, „ Ти си неуспех “, „ Правиш мама нещастна “ – всичко се трансформира в закон за него.

В доста случаи неприятното държание се изяснява с подсъзнанието. Ако оставиш едно четиригодишно хлапе да играе на воля компютърни игри, в които се рита, удря и ругае, и да гледа филми, в които се рита, удря и ругае, ти ще създадеш зверче. То не има съзнателния разум на възрастния, с цел да разграничи допустимото във филмите от неприемливото в действителния живот. Това държание е просто изкопирано, снимано. А ние виним децата.

ПОДСЪЗНАТЕЛНИЯТ УМ НЕ СПОРИ. ТОЙ ПРИЕМА ЗА ДОСТОВЕРНА ВСЯКА ИНФОРМАЦИЯ.

„ Искам да не върша нищо. “
Подсъзнателният ти разум приема инструкциите напълно безусловно.
Никол планираше почивка в Бали.
– В месеците преди да отпътува за Бали – сподели ми тя – непрестанно си повтарях: „ Единственото, което желая, е да лежа и да не върша нищо “.
– Как беше в Бали? – попитах я.
– В продължение на пет дни ме мъчеше мигрена, която мина в простуда. Прекарах цялата седмица в хотелската си стая, без да върша нищо.
Две години по-късно Никол още веднъж отпътува за Бали. После ми описа:
– Все още не проумявах, че сама бях основала заболяването. Затова преди второто пътешестване постоянно си повтарях: „ Когато отида в Бали, желая само да лежа и да не върша нищо “.
– И по какъв начин беше в Бали?
– Още първия ден пипнах някакъв вирус; не можех да се храня и да поемам течности, не можех да чета, нито даже да седнал съм. Прекарах пет дни в болница на системи и от самото начало не правех безусловно нищо.
Когато посеете една мисъл, подсъзнанието ви я материализира.
Никол още не бе завършила с Бали.
– За третата си почивка – описа ми тя – имах нова тактика. Предварително пресъздадох съвършената отмора. Виждах себе си и децата си здрави. Представях си с какво благополучие се пускаме по водните пързалки, релаксираме край басейна, пазарим до насита и се любуваме на чудесната храна. И най-сетне получихме идеалната почивка.

Подсъзнанието и парите

Уилям Бъд Поуст завоюва 16 милиона $ от Пенсилванската щатска лотария. Братът на Бъд изпрати при него наемен палач, с цел да може да наследи парите му (Бъд оцеля), някогашната му другарка го даде под съд за дял от облагата, а фамилията му стартира да го преследва за остатъка.
След не повече от година Бъд беше задлъжнял с един милион $. В своя отбрана евентуално би изтъкнал: „ Проблемът е в роднините ми! “
Обаче седем от 10 лотарийни късметлии изгубват печал­бата.

Ако спечелиш 10 милиона $, това те прави милионер единствено краткотрайно.  Дали ще останеш богат, въобще не зависи от алчните ти родственици или от международната икономическа рецесия. А само и единствено от подсъзнанието ти.

Защо ми се случват все едни и същи неща?

Мисловните модели!

Забелязали ли сте, че някои хора са постоянно на алено? Даваш им 10 000 $ в брой и преди да се опомниш, към този момент им е необходим заем от банката, с цел да си купят пица.
Има хора, които постоянно закъсняват! Дори да станат в 6 сутринта, с цел да дойдат на работа до девет, в 10 и петнайсет към момента тършуват из дома си за ключовете от колата и обезверено търсят портфейла си!
Други са постоянно заети.
А трети все ги скубят – търговци, телефонни компании, някогашни приятелки и от дълго време изгубени родственици.
Познавате ли жена, която непрестанно се оплаква: „ Винаги излизам с неудачници “? Сякаш има радар за всевъзможен тип егоистични и мързеливи грубияни, за които най-после се омъжва.
Някои хора стартират нова връзка на всеки шест месеца.
Някои хора намират другари, където и да отидат. Или вършат пари, където и да отидат.
Някои се забавляват, където и да отидат. Някои футболисти са постоянно там, където е топката.
Някои хора постоянно падат на краката си. Моделът им на мислене гласи: „ Нещата постоянно се подреждат. “ Колата на Тед се скапва посред нищото, само че се появява чужд, който го качва при себе си, откарва го у дома и най-после му предлага работа!

Подсъзнателните модели са повода да се повтаря все една и съща история.  Така да вземем за пример Мери постоянно си намира чудесна работа, само че в никакъв случай – правилен сътрудник. Бил в никакъв случай не се разболява, само че непрестанно го изхвърлят от работа!

Нищо от това не е случайност. Ние привличаме – и сътворяваме – своите житейски прекарвания посредством стратегиите на подсъзнанието си.

Ще кажете: „ Ако подсъзнателните модели основават житейската ти действителност, тогава има щастливци, които плават по течението на безконечен низ от завършения, и клетници, които се препъват от една неволя на друга.
По същия метод едни хора ще стават все по-богати, а други – все по-бедни! “
Това е самата истина. И постоянно е било по този начин.

Извод
Животът се разпростира от вътрешната страна на открито.

Добрата вест
Ето каква е положителната вест: ти не си твоите мис­ловни модели и МОЖЕШ ДА ПРОМЕНИШ ТЕЗИ МОДЕЛИ.
За да подобриш живота си, не е нужно да размишляваш по какъв начин си построил такова минало. Не е нужно да си блъскаш главата къде си сбъркал.
Достатъчно е да проумееш, че самичък си подготвил почвата за тези прекарвания, и да започнеш да мислиш и да се чувстваш друго.

фрагмент от книгата  „ Как работи животът “, Андрю Матюс


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР