Кодът за машините на вота от последните избори на 2

...
Кодът за машините на вота от последните избори на 2
Коментари Харесай

САМО в Narod.bg: Ето го кода за машините на вота

Кодът за машините на вота от последните избори на 2 октомври, който би трябвало да е наличен единствено в Централната изборна комисия ( ЦИК ) , изпрати извънредно до редакцията източник на Narod.bg .

Това е доказателство, че в случай че някой е желал да повлияе на резултатите от вота, е имал нужната информация да го направи.

Повод да получим кода, който може да бъде тестван от експертите в ЦИК, е вчерашният скандал, който заформиха някогашните сътрудници от кабинета „ Кирил Петков ” – „ Продължаваме промяната ” и Българска социалистическа партия.

От Политическа партия отхвърлиха обвиняването на алените, че Петков държи кодовете за машините на вота. То прозвуча от парламентарната естрада, направи го зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски.

На въпрос на водещия на „ Панорама ” по Българска национална телевизия Бойко Василев дали Кирил Петков в действителност е споделил на Българска социалистическа партия, че държи кодовете и ще им ги даде, в случай че отдръпват поправките за връщането на хартиената бюлетина, Андрей Гюров от „ Промяната ” се измъкна: „ Аз не мога да кажа какво е споделил ”.

„ Този код е разполагаем в ЦИК и всяка партия може да отиде и да се запознае, а терзанията на Свиленски също са несъстоятелни ”, рече Гюров, до момента в който през това време седми час продължаваха изключително дългите диспути по измененията в Изборния кодекс на второ четене.

Реклама

Но в същото време изведе причини за това, че няма по какъв начин от Политическа партия и Демократична България да са манипулирали резултатите, тъй като тогава нямаше да са на второ място едните, а другите – да са шеста по величина група.

„ Възможно най-ясно и изрично – няма метод този код и резултатите да бъдат манипулирани. Той се управлява от ЦИК. Ако ние имахме достъп и го манипулирахме, дали щяхме да бъдем втора политическа мощ? ”, попита риторично Гюров. И добави, че дали Демократична България, които имаха министър на електронното ръководство в лицето на Божидар Божанов, щяха да са едвам шеста Народното събрание група.

Сега Narod.bg дава кода на цяла България, с цел да е ясно, че инструмент за манипулиране на гласуването има, въпросът е дали е употребен и в случай че да, от кого?

Ето какво написа предоставилият кода до Narod.bg:

Пращам изходния код на „ Софтуер преброяване Информационно обслужване ” за изборите за народни представители на 2 октомври:



     
   
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР