Код червено за опасно време в редица региони в Италия.

...
Код червено за опасно време в редица региони в Италия.
Коментари Харесай

Българин е блокиран във водния ад в Италия

Код алено за рисково време в редица райони в Италия. Образувалите се свлачища са затрупали 41 града и села, които остават изолирани за неопределен срок. Жертвите досега са 14, а 20 000 души са без дом. От консулството в Италия поучават: българите да се въздържат от пътувания, тъй като се чакат още превалявания.

По информация на във водния пъкъл е попаднал български шофьор на тежкотоварен автомобил.

Наводненията задействаха над 300 свлачища, 23 реки преляха, повече от 400 пътища са разрушени.

На един от тях се оказва и водач на тир от България.



„ Човекът е блокиран на пътя заради паднали дървета. Той е добре и всичко е наред с него ”, уточни генералният консул на България в Милано Ана Паскалева.

„ Аз съм в Чезена, най-засегната част. Реката излезе тази нощ и заля целия квартал ”, споделя друга българка - Елена Периолска.

Пожарната изпомпва водата от вкъщи ѝ. Остава в него, само че я е боязън - тъй като в идните дни се чака още дъжд.

„ За първи път в живота си виждам такава суматоха. Всички доста си оказват помощ ”, споделя още Елена.

До момента в консулството ни в Милано не са получени сигнали от други българи. Десетки избавителни екипи оказват помощ на потърпевшите. Пожарникари избавиха 2-годишно детенце, което се оказа блокирано в една от наводнените здания. То беше извадено благодарение на хеликоптер, откакто пожарникар се спусна с въже до балкона, където живеело детето.



Евакуацията на хората в най-пострадалите провинции, южно от Болоня, продължава. Дори музеите се трансфораха в дом за хората останали без покрив.

Днес район Емилия-Романя задейства безвъзмезден телефон за информация на жителите по отношение на наводненията. Българското консулство също има незабавна телефонна линия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР