Германия и редица други страни членки на Европейския съюз планират

...
Германия и редица други страни членки на Европейския съюз планират
Коментари Харесай

Германия предлага мерки срещу разпространението на пропаганда в ЕС

Г ермания и редица други страни членки на Европейския съюз възнамеряват да слагат акцент върху глобите в границите на битката против намесата в избори в Европейски Съюз , съобщи ДПА.

Ограничителните ограничения са значим способ за справяне с хора и организации, които се пробват да се месят във вътрешните работи на европейските демокрации, съгласно проектопредложение, оповестено през вчерашния ден по време на съвещание в Брюксел на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси. Текстът е бил квалифициран от Германия, Полша и Франция с поддръжката на към дузина други страни от Европейски Съюз и ще послужи като работна основа за идната Европейска комисия, която ще бъде образувана след изборите за Европейски парламент идващия месец.

Освен това е планувано кодексът на държание за битка с дезинформацията да стане пакет правила, които ще бъдат наложителни за съблюдаване. Към днешна дата това е необвързващ непринуден ангажимент на онлайн платформи като " Facebook " и " ТикТок ".

Други оферти включват възстановяване на способността за различаване на подправени вести и агитация, както и по-активен продан на информация сред страните членки.

В основата на самодейността са констатации, че държавни субекти от страни като Русия се пробват да окажат въздействие на публичното мнение в Европейски Съюз посредством дезинформация и агитация, отбелязва ДПА. В частност, те употребяват опциите за цифрово разпространяване на наличие в онлайн платформи.

Освен Русия, в опит за систематично въздействие върху публичното мнение е упрекнат и Китай.

Германската държавна министърка за Европа Анна Лурман дефинира оповестената през вчерашния ден самодейност и като отговор на съветския президент Владимир Путин.

" Европейски Съюз би трябвало систематично да глоби съветските опити за дестабилизация ", прикани Лурман. Тя добави, че също по този начин е значимо да се търси повече отговорност от огромните интернет платформи и да се укрепи самостоятелната публицистика в Европа.

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР