Коалицията на реванша без “Демократична България и “Продължаваме промяната е

...
Коалицията на реванша без “Демократична България и “Продължаваме промяната е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Хартиената коалиция е демоверсия на коалицията на реванша

Коалицията на реванша без “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” е един от вероятните разновидности за управнически конструкт в този парламент или след провеждането на пети следващи избори.

В изявление за Българското национално радио съпредседателят на обединяването Христо Иванов съобщи, че първото проявяване на тази коалиция е бил изборът на Вежди Рашидов за парламентарен началник, а поддръжката ѝ за хартиеното гласоподаване може да е въведения към завръщане на други порочни модели от предишното. Бившият министър на правораздаването подсети, че точно корупционните практики са фундаменталният проблем, който години наред разяжда институциите, политическата система, доверието в обществото и сигурността пред съветската опасност.

“В момента, за жалост, липсват положителни разновидности ”, означи Иванов. “Имаме неприятни разновидности, по-лоши разновидности и разновидности, които ще създадат нещата още по-лоши. ” Според него при възможни нови избори през март не съществува никаква опция обстановката да се усъвършенства, само че рисковете от утежняването ѝ са налице. Трезвата и виновна оценка на другите сюжети включва и вероятно ръководство на компромиса към стратегиите на “Демократична България ” и “Продължаваме смяната ”. Ключова в тази ситуация би била управническата формула на Политическа партия като втора политическа мощ и мандатоносител. Председателят на “Да, България ” изрази терзание, че диалогът за визията, концепцията и извънредно сложната реализация на евентуален втори мандат закъснява.

“Инициативата, ролята и отговорността са на “Продължаваме смяната ”. Ние можем да бъдем потребни, само че въпреки всичко не трябва да изземваме ролята им. ”, регистрира Иванов. Според него откакто Политическа партия споделят позицията си следва да се направи доста деликатна оценка на редица елементи за възможен кабинет на малцинството. Необходимо би било да се потърсят и гаранции, които да попречват свалянето му от опозиционно настроеното болшинство. Лидерът на “Демократична България ” регистрира, че триумфът на подобен мандат може да се окаже непостижим, само че отговорността изисква полагането на нужните старания и търсенето на по-широка поддръжка по основни за страната тематики. Той оцени като положителна готовността на “Продължаваме смяната ” за диалог по цели с ГЕРБ. “Със сигурност би трябвало да преодоляваме положението, в което не можем да седнем на една маса по никакъв мотив и по никаква тематика. ”

Невъзможността да се образува парламентарно ръководство подхранва силите, които тласкат към промяна на системата и случката “президентска република ”. Притеснително е, че хора в обкръжението на президента Радев все по-често и намерено стартират упоритости за конституционни промени и водеща роля на Президентството в нов управнически формат. “Усещането за липса на посока, сериозните опасности и страхът, който се инжектира в всеобщото схващане, съставляват гърмяща примес, която елементарно се употребява за популистки акции и апели – дайте да счупим нещо, да рестартираме и да създадем нещо тотално друго! ” Според Иванов поредицата от неуспехи на Народното събрание да роди ръководство съществено способства за рисковите популистки завои на политическата система.

Попитан от водещия за признатото решение за военна помощ на Украйна, Христо Иванов съобщи, че сигурността е приоритет на всеки български жител. Подкрепеният от Народното събрание акт поставя основи за ускорена рационализация на българската войска в лицето на най-голямата опасност за съюзите, към които България принадлежи. “Когато показваш, че си виновен сътрудник, а не снишен и полунеутрален, когато поемаш отговорност за общата сигурност, тогава имаш причини да търсиш взаимност и поддръжка в модернизацията на въоръжените си сили ”, заключи Иванов. Той отличи мощният защитителен бранш като евентуален дирек за икономическото развиване на България отсега нататък. Според него би било неуместно, в случай че служебната изпълнителна власт продължи да се впуска в самобитна предизборна акция, вместо да се възползва от голямата политическа поддръжка за рационализация на българската войска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР