Представете си, че имате 400 долара, които да похарчите за

...
Представете си, че имате 400 долара, които да похарчите за
Коментари Харесай

Струва ли си: Цената на този ананас е поразителна

Представете си, че имате 400 $, които да похарчите за първокласно гастрономно преживяване. Може да се поглезите с консерва първокачествен хайвер, бутилка или две доста хубаво вино или ядене в ресторант от висок клас.

 Или можете да изхарчите всичко на един...ананас.

Ананасът Rubyglow – отгледан поради отличителния си червен екстериор и сладостта си – коства 395,99 $ в Melissa’s Produce, калифорнийски продавач на специфични плодове и зеленчуци, оповестява CNN. Отне десетилетие и половина на Del Monte, търговец на едро, който продава разнообразни артикули, само че е профилиран в ананаси, с цел да създаде аления плод. Ограничена годишна продукция беше налична за първи път в Китай при започване на тази година. Наскоро Del Monte реши да види по какъв начин ще се оправи продуктът в Съединените щати и стартира да го продава на астрономическата цена.

Все още нервни от инфлацията и обезпокоени от безработицата, доста американци към този момент харчат по-малко. И въпреки всичко има интерес към първокласни плодове - задоволително, с цел да убеди Del Monte да донесе Rubyglow, който се отглежда в Коста Рика.

" Потребителите са подготвени да платят за нещо, което е особено “, сподели Синди ван Рийсвик, пълководец за пресни артикули в световния проучвателен екип на Rabobank.

Американците се интересуват по-специално от нови сортове плодове през последните години, плащайки огромни суми за ябълки Honeycrisp, грозде Cotton Candy, Sumo Citrus и отвесно отглеждани японски ягоди. Сега те са подготвени за разнообразни типове плодове и са подготвени да дадат пари за вълнуващи нови благоприятни условия.

Струва ли си?

Melissa’s Produce, която продава всичко от трюфели през мангостини до кумкуат, разказва Rubyglow на уеб страницата си като " необичаен драгоценен камък “ и " върхът на първокласните плодове “, добавяйки, че " за гастронома това е паметен подарък “.

Представянето имаше стеснен триумф. Melissa’s стартира с 50 ананаса, съгласно Робърт Шуелър, шеф връзки с обществеността в Melissa’s Produce. Досега е продал към половината от този брой в границите на един месец, в това число на заведения за хранене в Лас Вегас и Южна Калифорния, които съгласно него употребяват плодовете на витрините.

" Има пазар за това “, сподели Шулер. Това е просто доста дребен, доста пазарна ниша. " Това не е нещо за всеки. “, написа businessnovinite.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР