Германският външен министър Аналена Бербок пристигна на необявено посещение в

...
Германският външен министър Аналена Бербок пристигна на необявено посещение в
Коментари Харесай

Бербок пристигна на необявено посещение в Киев, щеше да ходи и в Харков, но се отказа

Германският външен министър Аналена Бербок дойде на необявено посещаване в Киев. Това заяви организация ДПА, базирайки се на собствен сътрудник, който я съпровожда в пътуването. „ Украйна незабавно се нуждае от увеличени качества за противовъздушна защита “, с цел да отбрани небето си, сподели тя при идването си, оповестява ТАСС.

По думите ѝ, в рамките на германската самодейност за подсилване на противовъздушната защита, са събрани спомагателни 1 милиард евро „ И ние работим всеки ден, с цел да подсигуряваме, че сумата се усилва “, сподели министърката. Първоначално Бербок смяташе да посети Харков, само че промени тази точка от програмата. Настоящото посещаване в Киев е седмо за Бербок от февруари 2022 година, прибавя ТАСС.

Киев признава, че обстановката в региона на Харков е извънредно напрегната за украинските войски. На 14 май украинският общоприет щаб заяви, че украинските въоръжени сили са били принудени да се „ реалокират на по-изгодни позиции “ в региона на Волчанск и Лукянци, показва организацията. Украинското военно ръководство заяви и за прехвърлянето на спомагателни запаси в района, като Зеленски призна, че някои от тези елементи се реалокират от други посоки. Министерството на защитата на Русия заяви за освобождението на някои обитаеми места в региона на Харков, а на 14 май - за продължаващото нахлуване в дълбините на защитата на съперника.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР