Коалицията ГЕРБ-СДС запазва отчетливо предимство в електоралните нагласи на българите

...
Коалицията ГЕРБ-СДС запазва отчетливо предимство в електоралните нагласи на българите
Коментари Харесай

„Галъп“: ГЕРБ-СДС са първи, битката е за второто място

Коалицията ГЕРБ-СДС резервира отчетливо преимущество в електоралните настройки на българите за идните избори. Те са с 24,2% поддръжка, а борбата за второто място в Народно събрание е сред Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “. Това сочи изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “ за „ Офнюз “, извършено лице в лице измежду 1081 пълнолетни българи в интервала 23-31 октомври.

Ако парламентарните избори бяха в края на октомври, ГЕРБ щяха да бъдат първа политическа мощ. На второ място са Българска социалистическа партия с 15,7%, а „ Продължаваме промяната “ – на трето с 13,7%.

„ ИТН “ изпада до четвърта позиция с 11,3% поддръжка, следвани от Движение за права и свободи с 11,1% и „ Демократична България “ с едвам 9,8% поддръжка.

Под чертата остават „ Възраждане “ с 3,3, „ Изправи се. БГ! Ние идваме! “ с 3,1% и Вътрешна македонска революционна организация с 2,3%.

Интересното е, че при колебаещите се най-добре показани са „ Продължаваме промяната “. Те са с огромна преднина от 24,1% против 15,6% за „ Демократична България “, да вземем за пример.

58,2% от хората споделят, че ще гласоподават за Народно събрание и още 20% споделят, че по-скоро ще гласоподават.

Ако изборите бяха в последната седмица на октомври, за Румен Радев биха дали своят вот 47,6%, следван от Анастас Герджиков с 25,1%. За Мустафа Карадайъ биха дали своят вот 8,5% от гласоподавателите, а за Лозан Панов – 5,7%.

От „ Галъп “ означават, че Радев към този момент резервира преднината си, само че е допустимо поради обстановката към зелените документи и други проблеми да се стигне и до втори тур против Анастас Герджиков.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено сред 23 и 31 октомври, измежду 1081 души по метода „ лице в лице “. Абсолютната оптималната неточност е ±3,0% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР