Княз Никита Лобанов-Ростовский – член на УС на фондация “Св.

...
Княз Никита Лобанов-Ростовский – член на УС на фондация “Св.
Коментари Харесай

Румен Петков покани Княз Ростовский в Плевен

Княз Никита Лобанов-Ростовский – член на УС на фондация “Св. Св. Кирил и Методий ”, получи покана от Румен Петков да гостува в Плевен на 10 декември за честванията на 140 години от Плевенската епопея.

Петков подари на княз Ростовский историческата книга “Плевен и гренадирите ”, написана във връзка Плевенската епопея. Тя е издавана единствено два пъти, като в нея е отразено и по какъв начин е издигнат паметникът на плевенските гренадири в Москва.
Плевен е началото на новата българска страна, само че това се случи с доста огромни жертви, сподели княз Никита Лобанов-Ростовский. Той не скри, че Русия влиза във войната по империалистически аргументи, искайки да се снабди с надзор над Дарданелите. Да, това постоянно е било желанието на Руската империя, само че бойците и междинното командване бяха православни, воюващи единствено за една концепция – освобождението на българите, посочи князът.

Румен Петков изрази вяра, наред с високопоставените посетители от Русия, Румъния и Финландия, да бъдат и представители на държавните управления на тези страни, които имат основно място и роля за Освобождението на България и за Епопеята при Плевен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР