Книгата на рекордите на Гинес официално призна Флоси от Обединеното

...
Книгата на рекордите на Гинес официално призна Флоси от Обединеното
Коментари Харесай

Рекорд на Гинес: 27-годишна котка надживя трима стопани

Книгата на върховете на Гинес публично призна Флоси от Обединеното кралство за най-старата жива котка в света . Към 10 ноември, тя е на 26 години и 329 дни . Тази възраст почти подхожда на 120 човешки години .

През декември 1995 година чиновник на болница в окръг Мърсисайд взел животното от улицата. Десет години по-късно първият притежател на Флоси умрял и сестра му я приютила. Котката живяла в новата къща още 14 години, до гибелта на втората си собственичка. Тогава животното бе взето от сина на първия притежател.

 
Congratulations Flossie the cat.
World's oldest cat.
— #Culturalcapitalism (@Culturalcapita5)
През август 2022 година мъжът осъзнал, че към този момент не може да се грижи вярно за 26-годишната Флоси, защото тя оглушала и съвсем изцяло ослепяла . Той дал домашната фаворитка на подслон за котки.

Служителите на институцията бяха доста сюрпризирани, когато откриха, че новата им гостенка скоро ще навърши 27 години . След това решили да се свържат с Книгата на върховете на Гинес, с цел да схванат дали Флоси е най-старата котка в света. В резултат на това тя в действителност беше приета за най-стария представител на своя тип .

Флоси беше прибрана от приюта от доброволката Вики Грийн, която има богат опит в грижите за възрастни котки. Тя сподели, че макар възрастта си, загубата на слуха и неприятното зрение, столетницата е доста гальовна и любопитна , обича да си похапва добре и бързо се приспособява към новия си дом.

Иначе най-старата котка в историята е Крийм Пъф от Съединени американски щати. Тя е родена през 1967 година и умря през 2005 година на 38 години и три дни. По-рано беше обявено, че в Съединени американски щати умря най-старото куче в света, съгласно Книгата на върховете на Гинес. Териерът на име Пебълс беше на 22 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР