Кметът на Стара Загора от хунтата ГЕРБ Живко Тодоров обслужва

...
Кметът на Стара Загора от хунтата ГЕРБ Живко Тодоров обслужва
Коментари Харесай

За следващите 35 години! Живко Тодоров от ГЕРБ ограби Стара Загора с фотоволтаици за „наши хора“, участва и министър

Кметът на Стара Загора от хунтата ГЕРБ Живко Тодоров обслужва частни ползи на „ наши хора “, с цел да ограби града за идващите 35 години!

Както към този момент стана ясно, на 5.01. на съвещание на Общинския съвет на Стара Загора старейшините взеха решение с 26 гласа ЗА да се учреди предварителното право на градеж за период от 35 години на шест компании, които желаят да строят фотоволтаични мощности върху 244 декара земя в границите на Стара Загора, благосъстоятелност на общината.

Предложението е импортирано персонално от кмета, който очевидно въобще не си е представял, че ще има хора в Общинския съвет, които да кажат НЕ, написа ringtimebg.blogspot.com.

Предложението му е за възмездно отдаване на, цитираме, „ чукари и скали “, което всеки може да ревизира самичък дали е тъкмо по този начин, тъй като тези 244 декара земя се намират против магазин „ Метро “ в града.

Но на изключителната сесия групата общински съветници от „ Народен Съюз “ и персонално председателката на Общинският съвет Мария Динева гласоподаваха срещу предлагането на кмета, само че, уви, не бяха задоволителни, с цел да спрат следващата спекулация с общинска благосъстоятелност, от която желаят да се обогатят шепа хора за сметка на всички жители.

Сега ще ви покажем и за кои компании става въпрос и сами ще се досетите, че в цялата тази история има доста неправилни неща и по тази причина би трябвало да бъде спряна, до момента в който не е станало късно.

В случая са определени шест компании, само че прави усещане, че две от тях са свързани – „ Бенковски Солар “ и „ Ен Ей Солар ЕООД “ са на лицето Кирил Латев Кирилов, който има още 32 компании съгласно Търговския указател, коя от коя по забавни освен за проверяващите публицисти, само че съгласно нас и за органите на прокуратурата.

За лицето Кирил Латев Кирилов от Хасково ще създадем обособена публикация, в която да ви разкрием кой е и по какъв начин години наред се възползва от Еврофондове и пари от Държавния бюджет.

Естествено, всичко това не се случва без покровителството на изтъкнат политик от най-високо равнище в страната – някогашен министър, само че кой тъкмо е той, ще ви разкрием идващия път, когато ще потвърдим и топлите взаимоотношения сред двамата и в тази ситуация с кмета на град Стара Загора Живко Тодоров.

Това са данните на двете компании на Кирил Латев Кирилов, обърнете внимание на това по кое време е основана компанията „ Бенковски Солар “ ЕООД – 19 януари 2022 година, а уставният капитал е едвам 5000 лв.?!

Интересното в тази ситуация е по какъв начин тъкмо с тези 5000 лева капитал ще подсигурява, че ще си заплаща в точния момент и постоянно възмездното право на строеж  в следващите  35 години? И кой ще подсигурява, че тази компания с 5000 лева уставен капитал ще може да влага милиони левове във фотоволтаичен парк? Но както към този момент споменахме, не става въпрос за 2 компании, в тази ситуация имаме още 4 на брой. Които са повече от забавни.

Реклама

Да разгледаме и „ Рани Зим Енерджи “ ЕООД, която още веднъж е основана в средата на 2022 година, очевидно поради обстоятелството, че се готви този план за плячкосване на града, а уставният и капитал е смешните 100 лева

Фирмата не е записана по Данък добавена стойност, а неин притежател се явява лицето господин Станислав Гришев Сираков, който може и да не е прочут на доста от вас, само че пък за сметка на това жителите на град Хисаря доста добре знаят кой и какво тъкмо се е случило в техния град. Схемата е сходна с възмездно прилагане и в следствие придобиване на собствеността, само че очевидно по-късно нещата са се объркали, тъй като добитите парцели са попаднали при частен правосъден реализатор (ЧСИ) който е оповестил и търг за декари земя благосъстоятелност на лицето Сираков в Хисаря.

След като видяхте и третата компания, готова за този обир, време е да продължим с останалите. Три от тях са основани през интервала януари – март 2022 година, а капитала на едната е повече от фрапиращ – 10 лв.!

Според законите на Република България това е сумата, за която може да претендира всеки, който в следствие бъде ощетен от компанията по един или различен метод. Другите две компании са надлежно с уставен капитал 20 лева и 50 лева, видно от данните в Търговския указател.

Дотук имаме 5 от шест компании, основани от началото доникъде на 2022 година, очевидно особено за договорката с фотоволтаиците! Фирми, които освен, че не разполагат с милиони левове, които да влагат, само че очевидно свързани с избран брой лица в схемата, тъй като е доста забавно, че същите тези компании при разпределението на 244 декара за капиталовото си желание не се застъпват в никакви граници.

Сега желаеме и да ви напомним, че съгласно някои общински съветници на Стара Загора, предлагането е преференциално и е в интерес на града, капиталовото желание е златна опция, а компаниите ще употребяват земята в продължение на 35 години възмездно и парите ще влизат в бюджета на град Стара Загора…..

Дали обаче това е по този начин, към момента няма по какъв начин да знаем, само че видно от документите имаме свързани лица в две от компаниите, 5 от тях основани през 2022 година, очевидно тъкмо за задачата да бъде ограбен град Стара Загора и най-много предприемач, което един път е взел участие в сходна скица в град Хисаря, само че след неуспеха земята, която е съумял да придобие, е отишла при частен арбитър реализатор, който я е оповестил за продажба!!!

Очаквайте какво тъкмо е присъединяване на Живко Тодоров в цялата скица и за какво внесе предложенията си тъкмо в краят на 2022 година – на 29 декември, когато всички честваха Светлите Коледни и Новогодишни Празници.

Заседанието тогава се отсрочи по гледище на общинските съветници на „ Народен съюз “ и ръководителя на Общинският съвет госпожа Мария Динева, само че уви, на 5.01.2023 година, с гласовете на 26 общински съветници и макар съпротивата на останалите, които бяха в залата, беше даден старт на схемата за обир, скица, която към момента може да бъде спряна от жителите на град Стара Загора.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР