Кметът на София Йорданка Фандъкова отчете, че до 15.00 часа

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова отчете, че до 15.00 часа
Коментари Харесай

Продадоха над 10 хиляди зелени билета

Кметът на София Йорданка Фандъкова регистрира, че до 15.00 часа са продадени над 10 хиляди "еко билетчета " за градския превоз. В неделя (28 януари) общината за първи път пусна в продажба "зелените билети " на цена от 1 лев, защото в няколко следващи дни в столицата бе регистрирано съществено превишение на нормите за фини прахови частици във въздуха.

"До този миг на всички места хората имат опция да закупят тези билети. Там, където свършат - при водачите или на касите, се зарежда още веднъж. Има подготвеност и от транспортните оператори, в случай че някъде има прекомерно огромен интерес към пътуването с градски превоз, да може да се усилват линиите ", разяснява Фандъкова пред публицисти.

Идеята на общината е посредством тези по-евтини билети повече хора да употребяват градския превоз вместо персоналните си коли.

Най-вероятно обаче в понеделник и вторник няма да се продават еко билети, защото съгласно системата на Столична община в идващите два дни въздухът в София няма да е рисково замърсен. Само станцията в кв. Хиподрума регистрира стойности над допустимите, обозначени с код "жълт "– към два пъти над нормата.

От общината приканват да не се употребяват персонални коли, а семействата, които се отопляват на дърва и въглища, да употребяват електрически уреди.

Лекарите поучават хората с белодробни болести, дребните деца и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън.

Според бюлетина на общината за равнищата на замърсяване на въздуха в София в нощта на 28 януари тук-там в столицата е имало превишение на нормат от 4-5 пъти. Най-мръсно е било в кв. Хиподрума - шест пъти над нормата.

Продължават инспекциите за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града, твърди градската администрация. Следват го "Дружба ", "Надежда " и "Павлово ".

Кметът Йорданка Фандъкова взе присъединяване в церемонията по честване на 20-годишнината на софийското метро.

Фандъкова заяви упованията си до две години да бъде пуснат третият лъч от подземната железница.. Тя ще свързва околовръстния път при Горна Баня, регион "Овча купел ", "Красно село " с центъра на града и с кв. "Хаджи Димитър " в източната част ". Новата линия ще е с 12 метростанции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР