Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация

...
Кметът на София Васил Терзиев защити решението за новата организация
Коментари Харесай

Васил Терзиев защити изграждането на велоалея в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев отбрани решението за новата организация на придвижване в центъра на София.

Няколко дни в региона на бул. " Фритьоф Нансен " и бул. " Патриарх Евтимий " има митинги поради създаване на велоалея. Живеещите са недоволни от премахването на част от паркоместата.

Заради решението Европейският център за транспортни политики даде на съд Столична община.

Пред " Хоризонт " Васил Терзиев сподели:

" Застанал съм зад това решение и имам вяра в целесъобразността на този план. Чуваме хората за паркоместата и търсим решение. Ако падне решението, ще осъществим решението на съда и ще създадем смяна ".

Промените в организацията на придвижването в центъра на София, направени от Столична община, ще доведат до тапи. Това счита вътрешният министър Калин Стоянов. Той добави, че по негова информация решението за тези промени е взето преди време.

" Преди няколко години са взети всички тези решения и са гласувани. Аз персонално не утвърждавам това, което се случва там. Мисля, че ще възникне по този начин проблем, тапи ще има. Да, хубаво е това, което се прави, само че аз персонално съм на мнение, че София би следвало да обезпечи, преди всичко, както подземни, по този начин и надземни паркинги за всички тези коли, които са в централна градска част и чак тогава да мислим за това, което се прави с тези алеи сега ", сподели той.

Той счита, че " не е доста правилно без да има обезпечени паркинги, да се прави това ".

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР