Италианската министър-председателка изрази съболезнования по повод смъртта на президента на

...
Италианската министър-председателка изрази съболезнования по повод смъртта на президента на
Коментари Харесай

Джорджа Мелони изрази солидарност с иранския народ след смъртта на Раиси

Италианската министър-председателка изрази съболезнования във връзка гибелта на президента на Иран Ебрахим Раиси в хеликоптерна злополука, съобщи ДПА.

" Искам да изразя своята взаимност и солидарността на Италия с иранското държавно управление и иранския народ ", сподели Мелони пред частната телевизия „ Канал 5 “.

Тя заяви, че е в непрекъснат контакт с европейските си сътрудници, както и с групата на най-развитите страни Г-7, която включва Германия, Франция, Англия, Италия, Япония, Съединени американски щати и Канада.

Раиси и осем други пасажери, измежду които и външният министър Хосеин Амир Абдолахиан, починаха през вчерашния ден, откакто хеликоптерът им се разруши в планинска околност в Северозападен Иран в гъста мъгла, написа Българска телеграфна агенция.

Причината за злополуката към момента не е публично оповестена. Възникнаха спекулации дали тя се дължи на неприятното време, механически проблем или даже бойкот.

" Разбирам през последните часове, че иранските управляващи преглеждат хипотезата за случай, вместо тайни теории ", сподели Мелони.

Раиси, който почина на 63-годишна възраст, се счита за виновен за голям брой арести и изтезания на политически дисиденти през 1988 година, когато беше прокурор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР