Кметът на Сандански Атанас Стоянов, който в понеделник беше задържан

...
Кметът на Сандански Атанас Стоянов, който в понеделник беше задържан
Коментари Харесай

Кметът на Сандански с първи думи след ареста по подозрение за търговия с гласове

Кметът на Сандански Атанас Стоянов, който в понеделник беше арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа по съмнение за търговия с гласове, направи изказване пред общината в курортния град. Припомняме, че в колата му бе открита сумата от 2240 лв. и 56 листата с имена, дати, номера на секции и съответни суми.

Стоянов обаче е безапелационен, че пликът е подхвърлен. " В историята всеки избор е обвързван напрегнато и политическо противоборство. Вероятно това е повода да бъда вавлечен в тази сага. Тя не дава отговор на истината ", отсече кметът на Сандански пред бурно аплодиращите го негови чиновници.

" Онази вечер бях спрян за инспекция. Оказах цялостно подпомагане на инспекцията. Тази инспекция продължава към момента. Тя е меко казано странна и целенасочена, тъй като в резултат на нея имената в по този начин нар. описи, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези описи и нито един не е удостоверил подозрението, че аз съм въздействал за материална полза за гласоподаване на разположение или партия. Част от лицата изобщо не са дали своят вот, други са в чужбина, трети са умряли хора ", съобщи Стоянов.
свързани новини12209преди 19 часа
" Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на Вътрешна македонска революционна организация. Занапред аз имам максимален интерес инспекцията да приключи и да се обясни обективната истина. Настоявам да се откри и лицето, което в действителност е направило по този начин, че тази непозната движимост, с която няма общо и не съм докосвал, да е в моята кола. Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, тъй като аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е поставил тези средства в нея, е имал механически средства да я отключи ", акцентира Стоянова.

Той уточни, че ще си търси правата в съда и това лице ще бъде наказано, в случай че се откри, съобщи БГНЕС.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР