Кметът на руенското село Вресово, който е разследван заради мистериозен

...
Кметът на руенското село Вресово, който е разследван заради мистериозен
Коментари Харесай

Кмет от Руенско подпали кабинета си, за да присвои пари за огрев на хората

Кметът на руенското село Вресово, който е разследван поради тайнствен пожар в кметството и изгубването на над 20 000 лв., към този момент е с повдигнато обвиняване, заяви Българска национална телевизия.

Разследването на прокуратурата в Айтос е потвърдило, че точно кметът Юлюман Хасан е опитал да присвои 28 600 лева, които били събрани от хората в селото за закупуването на дърва за зимата.
Собственоръчно е запалил кабинета си, където се съхранявали парите в опит да инсценира, че средствата са потърпевши при пожара.

Другата седмица следва кметът на Вресово да бъде отхвърлен от служба. Към момента не е арестуван, защото е направил признания и спомага на органите на реда.

" Отделно, той ще дава отговор за това, че се е опитал да прикрие действието си, като е унищожил посредством запалване имущество на Община Руен на стойност 906 лева Това са движимости, намиращи се в кабинета му в село Вресово, в кметство - бюрото, чекмеджето, в което в действителност е държал парите, стол, компютър и други движимости. За обсебването се планува наказване от 1 до 6 година отнемане от независимост, а за унищожаването и повреждането на имуществото до 5 година отнемане от независимост ", изясни Милена Стойчева, наблюдаващ прокурор по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР