Кметът на Петрич от мафията ГЕРБ Димитър Бръчков е поредният

...
Кметът на Петрич от мафията ГЕРБ Димитър Бръчков е поредният
Коментари Харесай

Това е ГЕРБ: Кметът на Петрич Димитър Бръчков загроби 800 000 лв. с нагласена поръчка, прокурор пусна чадър

Кметът на Петрич от мафията ГЕРБ Димитър Бръчков е следващият „ потенциал “ на шайката, който пилее публичен запас в името на чекмеджетата, а прокуратурата още веднъж спусна чадър над закононарушението.

Сигнал до Narod.bg разкри закононарушенията, осъществени около социална поръчка за близо 800 000 лв. за ремонт на постройката на Община Петрич .
 Кметът Бръчков е удовлетворен – в „ ремонта “ на тази постройка потънаха безследно 800 000 лв.
Куцият ремонт, типично по гербаджийски, е осъществен с нагласена социална поръчка по европейска стратегия с дофинансиране от общинския бюджет.

Поръчката е с чиновническото заглавие „ Основен ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на публични здания, находящи се в град Петрич по план в осъществяване на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 за „ Подобряване на енергийната успеваемост на обект „ Сграда на общинска администрация – възобновяване на административна конструкция “.

Заради подозрения, че публичната поръчка, забележете – с нулев енергиен резултат, е нагласена, е подаден сигнал до Окръжната прокуратурата в Благоевград. Тук стартират парадоксите – обвинителят Георги Мадолев открива, че публичната поръчка за 734 000 лв. без Данък добавена стойност е пусната с критерии, на които да дава отговор тъкмо избрана компания – „ Реалити Терм “ ЕООД на Марек Луканов.

Реклама

Прокурор Георги Мадолев признава, че са позволени нарушавания на Закона за публичните поръчки (ЗОП), договорът за саниране на общината е незаконосъобразен, в постановлението си написа, че „ за кмета е било налице обвързване да в профил претендента на съображение член 107, алинея 1, т.1 от Закон за обществените поръчки и на съображение член 110, алинея 1, т.2 от Закон за обществените поръчки да приключи процедурата “.

Държавният обвинител написа даже, че кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков е „ нарушил служебните си отговорности в качеството си на възложител на публичната поръчка “!

Но… постоянно има едно „ само че “, с което прокуратурата замита под килима кражбите на ГЕРБ.

В случая това „ само че “ е прикрито в следното изречение, сътворено от този юридически талант Георги Мадолев – кметът и членовете на общинската комисия, разгледала тръжните документи в състав Катя Валериева Стоянова, Тодор Кирилов Янков и Лъчезар Николаев Янков, воглаве с кмета Бръчков, „ нямат претекст за осъществяване на такова съзнателно закононарушение “…

Затова макар откритото закононарушение прокурор Мадолев отхвърля да образува досъдебно произвеждане за очевадната спекулация на кмета от ГЕРБ с ремонта на постройката на Община Петрич…

ОЧАКВАЙТЕ ВТОРА ЧАСТ на следствието за незаконната социална поръчка на Димитър Бръчков с още скандални обстоятелства, с цел да научите каква е вредата за петричани, както и дали има резултат от „ ремонта “ за 800 000 лв., даден на „ наша компания “ – единствено в Narod.bg
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР