Кметът на Петрич Димитър Бръчков забрани строителството на Рупите заради

...
Кметът на Петрич Димитър Бръчков забрани строителството на Рупите заради
Коментари Харесай

Кметът на Петрич забрани строителството в Рупите

Кметът на Петрич Димитър Бръчков забрани строителството на Рупите поради неприключила процедура по разработване на Общ организационен проект за община Петрич. Заповедта е в действие, съответно, както за парцели в местността Рупите, по този начин и за терени наоколо до Национален парк „ Самуилова цитадела ”, и се базира на издадено мнение от основния проектант на община Петрич Владимир Митрев .

По плана за Общ организационен проект следва първа екологична оценка на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Благоевград, насрочване на публично разискване, втора екологична оценка на РИОСВ-Благоевград , гласоподаване от Общински съвет, утвърждение на държавни инстанции, имащи директно отношение по проекта.
 Рупите БГНЕС
„ Считам, че в границите на публичното разискване ще се чуят ясно доводите, съответно за застрояването на Рупите и Национален природонаучен музей „ Самуилова цитадела ”, и освен, както от страна на вложители, по този начин и от обществеността. Гражданите на община Петрич ще могат да се произнесат, давайки отзиви, оценки и оферти, които ще се вземат поради. Доказали сме, че постоянно сме имали поради в работата си, позицията, която хората показват. Становищата на държавните институции също ще бъдат решаващи ”, аргументира заповедта си с днешна дата кметът Димитър Бръчков.

Заповедта е в действие до привършване на процедурата по одобрение и влизане в действие на Общ организационен проект за община Петрич, само че не по-късно от една година. Заповедта на кмета Димитър Бръчков стопира използването на влезлите в действие Подробни устройствени проекти дотогава.-->
 Рупите БГНЕС
Заповедта на кмета идва след разразилото се публично неодобрение от капиталовите планове на петричкия предприемач Валентин Парапунов. Той желае да построи къщи за посетители и спа център в Рупите .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР