Кметът на Петрич Димитър Бръчков за 15 години във властта

...
Кметът на Петрич Димитър Бръчков за 15 години във властта
Коментари Харесай

Милионер в Narod.bg: Кметът Димитър Бръчков крие луксозна къща до храма на Ванга

Кметът на Петрич Димитър Бръчков за 15 години във властта и два мандата като градоначалник очевадно е милионер – следващата нечистотия, разкрита от Narod.bg, е, че управникът е прикрит притежател на първокласна 3-етажна къща в СПА комплекс досами храма на Ванга в местността Рупите.

 Семейство Парапунови са удовлетворени от бизнеса под крилото на Димитър Бръчков

Поне това настояват няколко източници от Петрич, измежду които предприемачи и общински съветници. Тук връзката е различен забавен индивид от управата на Петрич – локалният старейшина Валентин Парапунов, в чийто комплекс се намира лъскавата 3-етажна къща на Бръчката.

Според изявления в медиите парцелът с повърхност 11,9 декара, върху който строи своя комплекс Парапунов, е добит от него и от компанията му „ Силвия-Ком ” ЕООД през 2006 година за 1200 лева

Още тогава в акта за прекачване е вписано, че той има ограничавания за строителство – “курортни запаси зона А. не разрешава се жилищно строителство и промишлено строителство, геологопроучвателни активност и други ”

Три години по-късно, през 2009 година, парцелът е продаден на „ Метал Груп Индъстри ”, благосъстоятелност на Атанас Божков. Неговата брачна половинка Доста Божкова е притежател на компанията „ Си 5 Трейд ”, която на хартия се води вложител в парцела на “Рупите ”, въпреки че обществено като подобен се изявява Валентин Парапунов.

Предишното название на „ Си 5 Трейд ” е „ Пепино ” и до 2011-а тя е била благосъстоятелност на дъщерята на Парапунов – Силвия. За близостта на тази компания с Парапунови приказва и фактът, че през 2014 година Силвия Парапунова й подарява неподвижен парцел в Петрич. Очевидно става дума за подставени юридически лица, които обслужват бизнес-интересите на фамилията.

Именно след заигравка с Общински съвет съветника Валентин Парапунов кметът Димитър Бръчков става прикрит притежател в хотелския комплекс до храма на Ванга, настояват източници от Петрич.

Реклама

Според Александър Стойков, да вземем за пример, общинарите в локалния парламент са единствено гумен щемпел за решенията на кмета.

„ Не може единствената мисъл на управниците е по какъв начин да построят с вашите пари безвъзмезден превоз и тръбопровод до хотела на кмета и Парапунов на Рупите “, не мълчи петричанинът.

Общинският консултант Илиан Ушев прецизира, че съветниците от болшинството се борят за безвъзмезден трафопост и тръбопровод до едни къщички-хотел в Рупите, кой да вземе повече публични поръчки, кой да взима по-голяма заплата…

Безобразията с трафопоста, упоменат от общинаря Ушев, заслужават особено внимание – с помощта на високия пост Бръчката съумял да уреди построяването на оборудване с мощ 1 мегават, като че ли ще зарежда фабрика, а не СПА комплекс, изяло с пари на общ. Петрич – 303 305 лв. без Данък добавена стойност.

Привидно трафопостът, който ще обслужва хотела, е предопределен за потребностите на античния град Хераклея Синтика, ситуиран в южното подножие на планината Кожух, напълно покрай Рупите. Всъщност, главната причина за съществуването на трафопоста е хотелът на Валентин Парапунов, в който „ бяла спретната къщичка “ с две палми начело крие милионерът Бръчков.

За да е цялостен комфортът на притежатели и туристи до СПА курортът със независими къщичките е построен и тръбопровод за минерална вода на стойност 403 000 лв. без Данък добавена стойност. За неволя дебитът се оказал непълен, по тази причина в този момент ще се прави нов сондаж, научи още Narod.bg.

Така общо за трафопост и тръбопровод за питейна и минерална вода общ. Петрич, под кубинката на Димитър Бръчков, олекна с над 850 0000 лв., с цел да се обезпечи лъскавият живот на притежателите и туристите в бъдещия СПА комплекс.

Дали точно поради тази „ услуга “ градоначалникът на Петрич се сдобил и със своя къщурка в комплекса, да кажат способените органи, които би трябвало да ревизират и надлежно потърсят наказателна отговорност за схемите.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР