Кметът на Отава Джим Уотсън призова протестиращите срещу задължителното ваксиниране

...
Кметът на Отава Джим Уотсън призова протестиращите срещу задължителното ваксиниране
Коментари Харесай

Кметът на Отава призова за край на протестите: Хората са заложници в собствените си домове

Кметът на Отава Джим Уотсън прикани протестиращите против наложителното имунизиране водачи на камиони да прекратят своите акции, с цел да може ситуацията в града да се възстановява.

„Честно казано, жителите на канадската столица се усещат пандизчии в личните си домове“, сподели той пред държавната телевизия.

В Twitter Уотсън прикани част от стачкуващите да спрат да тормозят своите съграждани.

Полицията в Отава заяви, че има съществено наличие в центъра на града, където са се събрали стачкуващи и недоволни водачи с камионите си. Нашите запаси са „под напън и изцяло заети“, се отбелязва в полицейското официално съобщение.

През уикенда канадската столица стана сцена на огромни митинги против рестриктивните мерки. Основна роля в тях изиграха водачи на камиони, гневни поради условието да бъдат имунизирани, с цел да може да минават най-дългата сухоземна граница на планетата.

В Отава пристигнаха протестни конвои от разнообразни места в страната. Полицията в канадската столица стартира няколко следствия за поругаване на монументи, други вандалски прояви и закани против чиновници на реда.

„Отвратен съм, че стачкуващи танцуваха върху Гроба на Незнайния боец и поругаха Националния боен мемориал“, реагира в Туитър началникът на генералния щаб на канадските въоръжени сили Уейн Еър. Той сподели, че причинителите на тези срамни актове „трябва да се срамуват“.

Според медии министър председателят Джъстин Трюдо и фамилията му са били отведени в събота на скрито място.

В западната провинция Алберта, камиони блокираха покрай границата автомагистрала, водеща към Съединените щати. Граничният пункт е отворен, само че на процедура коли не може да минават по този път, който има значимо значение за стокообмена сред двете страни.

Възможно е митингите в Отава да продължат още известно време. Демонстрантите, някои от които са пристигнали чак от тихоокеанската провинция Британска Колумбия, на хиляди километри на запад, имат намерение да останат в столицата няколко дни, отбелязва Франс прес.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР