Кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на

...
Кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на
Коментари Харесай

Китайският Инчуан стана тринадесетия побратимен град на Монтана

Кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на китайския град Инчуан господин Сун Сюецин подписаха съглашение за основаване на другарски взаимоотношения. За задачата на двудневно посещаване в регионалния град дойде делегация от Нинся - хуейски самостоятелен район на Китайската Народна Република.
В съглашението се показва предпочитание за взаимното съдействие и другарство сред двата града в региона на търговията, науката и технологиите, хранително-вкусовата индустрия, културата и други сфери за поощряване на общия разцвет и развиване на двата региона.
В началото на срещата присъстващите видяха къси рекламни филми за Инчуан и Монтана. Според гостите, двата града имат доста общо по сред си – благоприятни условия за бизнес, естествени дадености, културни изяви, а най-впечатляваща е сърдечността на хората. Кметът Златко Живков подари на всеки от тях раница с туристически такъми като знак на бъдещите контакти. Той получи пано с Бога на слънцето, което по думите на господин Сюецин съставлява Лунен календар и акцентира, че сходна скална рисунка има в пещерата „ Магура”.
По време на престоя си тук гостите от Китай ще се срещнат с представители на локалния бизнес в Технологичния парк и ще посетят поделенията на компания „ Компас” и завода за палета „ Палемонтех”.
Програмата включва посещаване на исторически забележителности в регионалния град и Белоградчишките скали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР