Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи поздравителен адрес от

...
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи поздравителен адрес от
Коментари Харесай

Кметът на Мездра получи поздравителен адрес от Съюза на ветераните от войните на България

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов получи приветствен адрес от Централния директорски съвет на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) по случай 75 години от Победата над хитлерофашизма (1945-2020 г.) за институционалната поддръжка, която оказва години наред на тази патриотична социална организация.
Поздравителният адрес, който е подписан от ръководителя на СВВБ доцент доктор Иван Сечанов, връчи ръководителят на Общинския съвет на Съюза инж. Стефчо Симеонов.
Други 11 потомци на ветерани от войните и съидейници, подкрепили активността на общинската организация на СВВБ в Мездра - Андреас Испиридис, Боян Григоров, Данаил Димитров, Димчо Симеонов, Евгени Кучков, Иван Братинов, Кирил Радовенски, Мария Маркова, Мирослав Гетов, Наталия Христова-Горанова и Петра Симеонова, ще получат грамоти от Областния съвет на Съюза на ветераните - Враца, подписани от ръководителя на регионалната конструкция инж. Лъчезар Генов.
По мотив годишнината от 9 май 1945 година неотдавна последните двама живи участници от община Мездра в най-големия боен спор в международната история - офицерите от запаса капитан Илия Григоров (97 г.) и поручик Никола Илиев (95 г.), получиха юбилейни медали „ 75 години от Втората международна война” и почетни грамоти от Министерството на защитата за персоналния им принос за разгрома на хитлеристка Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР