Кметът на Кресна Николай Георгиев излезе с коментар на казуса

...
Кметът на Кресна Николай Георгиев излезе с коментар на казуса
Коментари Харесай

Кметът на Кресна Н. Георгиев изригна гневно за скандала в с. Влахи: Не е работа на министъра да коментира решения на ОБС

Кметът на Кресна Николай Георгиев излезе с коментар на проблема c еколозите, отглеждащи животни в кресненското село Влахи и замърсяващи околната среда. Георгиев самоуверено отговори на отрасловия министър Кирил Вътев, подразнен от решението на ОБС Кресна животновъдите да бъдат изгонени от селото. Ето по какъв начин Георгиев отговори на министъра и всички, които яхнаха казуса, търсейки дивиденти. Ето какво споделя градоначалникът

1. Създаването на напрежение и безпорядък към Решение № 556/07. 07. 2023 година на Общинския съвет на община Кресна по случая с господин Сидер Седефчев, посредством гневна медийна офанзива и активиране на " наши хора " по високите етажи на властта е нормален прийом, който от дълго време са наложили като жанр на тяхната работа с " непослушни " общини, а когато се постанова и с " непослушни " министерства, държавни организации и т. н. За тези " демократи " родната народна власт от дълго време се е трансформирала в " сладка баница ", а ползите на редовите български жители в " незначителни спънки " по пътя към следващата им огромна цел. Най-неприятното в тази ситуация е, че всеки, бил той кмет, народен представител, министър или даже Министър-председател, който се опита да пази публичния интерес в техен ущърб, неотложно се афишира за зложелател, който би трябвало да бъде надълбоко потиснат от подопечните им медии, а по-късно и изцяло отстранен от пътя им.

2. Нито кметът на община Кресна, нито който и да е от общинските съветници имат персонален проблем със Сидер Седефчев. Нашите връзки от десетки години се градят на взаимно схващане, изключителна приемливост и сериозна поддръжка за бизнес самодейностите на господин Седефчев. Не е загадка, че той разполага с повече от 450 декара пасища, предоставени му от община Кресна и в случай че това не му е задоволително и е решил да злоупотребява с нашата поддръжка за сметка на своите съседи и тяхната благосъстоятелност, е изцяло естествено да бъде глобен. Нещо повече, в случай че господин Седефчев волно или несъзнателно, предизвикан или прикрит зад " необятния тил " на неговите еко-приятели, си е разрешил да твърди, че Общинският съвет и кметът на Кресна са " никой " и не могат да му подреждат би трябвало да е сигурен, че това ще утежни фрапантно нашите, другояче толерантни и почтени връзки, с всички произлизащи от това последици за двете страни.


3. Не е работа на Министъра на земеделието и храните, бил той и следващият назначен, да разяснява решения на Общинския съвет на община Кресна, взети на съображение Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, изхождайки от подбуди, които са разнообразни от преследването на националния интерес и в несъгласие с конституционното и законово закрепено право на локалната общественост да се самоуправлява.

Припомняме, че Вътев разгласява следния коментар: “Селото създава нашата храна! На СЕЛО има градини, поляни, животни, ниви. Без тях няма магазини в града. От 23 години двама братя - Сидер и Атила Седефчеви живеят в село Влахи и отглеждат животни. Селото има 6 (шест) поданици. На трима от жителите животните миришели-тези трима поданици не се ли хранят? Тези трима поданици какво вършат с творбите на храносмилателната им система? На френски парфюм ли им мирише? Селата ни обезлюдяват? Храним се с вносни храни? Болни сме! Защо сме толкоз деградирали да степен Общинският съвет на Кресна да гласоподава решение братята Сидер и Атила да реалокират фермата си от село Влахи, тъй като там желали да има вили??? Селото не е място за ВИЛИ като здания, а място за ВИЛИ за сено! Без ВИЛИ за сено, ВИЛИТЕ-сгради са призраци ", написа министърът преди дни.

Решението на ОБС визира двамата братя Седефчеви,които отглеждат стадо овце и кози от години, само че ОБС реши на последнтото си съвещание животните да бъдат махнати от село Влахи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР