Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев е арестуван за

...
Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев е арестуван за
Коментари Харесай

МЪЛНИЯ: Арестуваха кмета на Белгун! Благомир Станев купувал гласове за Цонко Кметъла

Кметът на каварненското село Белгун Благомир Станев е задържан за пазаруване на гласове, научи извънредно електронното издание rns.bg. С това се поставя завършек на измислиците, че Станев е огромен любим на съселяните си.

Срещу Благомир Станев е формирано досъдебно произвеждане за пазаруване на гласове. Според наша информация – освен за кмет в Белгун, а и за Цонко Кметъла, който отново се натиска да яхне Каварна. Така излиза, че петият мандат на Благомир Станев ще завърши преди заклеването му и встъпването му в служба.

Реклама

Задържането му е въз основа на събрани доказателство и след отпадналия му функционален имунният като претендент за кмет по време на предизборната акция. ОИК-Каварна към този момент го разгласи за спечелил единствен претендент за кмет на селото.

Казусът с купувача на гласове Благомир Станев е предаден на Софийска градска прокуратура, която е способена по причинители на закононарушения – представители на локална, законодателна и изпълнителна власт.

Според хора в Каварна Благомир Станев работи за избирането на екс-кмета три мандата на морската община, като интензивно пропагандирал Кметъла да се върне на власт.

Същият стана национално прочут след изборите през 2019 година, когато се оплака, че е пребит от хора на ГЕРБ в Каварна в нощта след изборите. За това му изказване към момента няма събрани доказателства.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР