Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров излезеот Първо Районно управление

...
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров излезеот Първо Районно управление
Коментари Харесай

Кметът на Генерал Тошево излезе от ареста

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров излезе от Първо Районно ръководство на полицията в Добрич при протестиращите в негова поддръжка. Той бе посрещнат от бурни овации, с крясъци " Свобода! " и " Браво, Вальо! "

Димитров отхвърли коментар пред медиите , като посочи, че следва да бъде разпитан. " Заради всички тези хора тук си заслужава да се борим ", сподели кметът.

Придружен от юриста си Милен Янков, кметът на Генерал Тошево влезе в Следствената работа, която се намира в същата постройка.

Тази сутринпротест в поддръжка на кметана община Генерал Тошево Валентин Димитров събра пред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи членове на общинската конструкция на Българска социалистическа партия - Генерал Тошево и жители. Според протестиращите той е най-почтеният кмет, който общината е имала.

Валентин Димитровбе задържан вчерапо искане на офиса на Службата на Европейския основен прокурор в София. Арестът е по отношение на следствие за измами със дотации, свързани с план за увеличение на енергийната успеваемост на обществени жилища, заяви на уеб страницата си Европейската прокуратура.

Това е първият арест на кмет по искане на европрокуратурата. Общински съветници дефинират задържането като политическа поръчка , предава NOVA . Според Яна Бонева, ръководител на Общинския съвет и член на Българска социалистическа партия, не е имало обиски или претърсвания в общината.

" Как може един човек да бъде упрекнат, без да бъде потвърдена неговата виновност? Май сме не запомнили да бъдем хора, като че ли се намираме на сцената на огромен спектакъл, а представлението е " Местни избори 2023 ".

Всички планове са изпълнени, жителите са удовлетворени от направеното ", съобщи тя. И добави, че Димитров ще бъде повдигнат от Българска социалистическа партия за трети мандат отпред на града.

По думите ѝ всички здания, които са взели участие в плана за енергийна успеваемост, са завършени. " Следите от направеното от кмета се виждат из целия град ", съобщи Бонева./Дарик

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР