Случва ли ви се да полагате огромни усилия да сложите

...
Случва ли ви се да полагате огромни усилия да сложите
Коментари Харесай

Какво да правим, когато сметките не излизат?

Случва ли ви се да полагате големи старания да сложите финансите си в ред, само че като че ли нещо все да се изплъзва?

Не се тормозете, значително хора са в същата като вашата обстановка. Ето за какво се допитахме до експертите по пари от, които ни дадоха препоръки за това какво да вършим, когато сметките не излизат. Вижте ги по-долу:

Анализирайте разноските си

Започнете, като наблюдавате разноските си за месец или два. Записвайте всяка сума, която харчите, без значение какъв брой е дребна. Можете да употребявате мобилно приложение за бюджет, електронна таблица или просто да си записвате в особено отдадена на това тетрадка.

Категоризирайте разноските си, което ще помогне да установите къде отиват парите ви. Подредили сме ги по значимост, като е добре да погасявате първо разноските в първите две графи, а остатъка да разпределяте в идващите.

Обикновено разноските са групирани в следните сфери:

Повтарящи се разноски - вноски по изтеглени, ипотека, битови сметки

Променливи разноски - това са тези, които вършим по лично предпочитание: храна, здраве и козметика, превоз, развлечения.

След като разберете къде отиват парите ви, можете да започнете да вършиме промени в навиците си за харчене.

Намалете ненужните разноски

Потърсете области, в които можете да намалите разноските си, като започнете първо от рубрика “променливи разноски ”. Може да се наложи да се откажете от някои неща, които ви харесват, само че това е краткотрайно решение, до момента в който не се справите с финансовата си обстановка.

Подгответе си авариен проект

Когато приказваме за пари, в никакъв случай не знаем по кое време ще зародят незабавни разноски и да опропастят другояче добре направените ни сметки.

Затова се подгответе за всички вероятни сюжети, като заделяте всеки месец пари в спешен фонд. Разгледайте вариантите за бързи пари онлайн, които могат да оказват помощ за решение на незабавни финансови потребности, а след това да се станат част предвидимите ви разноски под формата на постоянни вноски.

Увеличете приходите си

Ако е допустимо, потърсете способи да увеличите приходите си.

Може да става въпрос за работа на ексклузивен труд, вдишване на спомагателна работа или пускане на непряк бизнес.

Говорете с кредиторите си

Ако имате усложнения с заплащането на сметките си, говорете с кредиторите си, поучават от Easy Credit. Много компании са склонни да работят с клиенти, които изпитват финансови усложнения. Може да е допустимо да договорите проект за заплащане на вноски, който да можете да си позволите.

Потърсете финансова помощ

Ако се чувствате претрупани от финансовите си проблеми, не се колебайте да потърсите помощ. Има доста организации, които могат да ви предложат финансова помощ и препоръки.

!Настоящата публикация не съдържа професионални препоръки и не взима поради характерни за Вас условия. При нужда от професионален съвет се обърнете към експерт. Настоящата[MZ1] публикация е показана от „ Изи Асет Мениджмънт “ АД, притежател на комерсиалната марка Изи Кредит, с рекламна цел.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР