Кметът Димитър Бръчков краде от залъка на най-бедните в Петрич!

...
Кметът Димитър Бръчков краде от залъка на най-бедните в Петрич!
Коментари Харесай

Мародери в Narod.bg: Димитър Бръчков прави кеш от залъка на бедните в Петрич – доставя храни на цени, по-скъпи от магазина

Кметът Димитър Бръчков краде от залъка на най-бедните в Петрич! Нов сигнал до Narod.bg разкри, че градоначалникът е сключил контракт за доставка на хранителни артикули за публичната столова за 145 000 лв. с компанията на своя другар Андон Радославов Марков, притежател на компания „ Тони Марков “ ЕООД. Фрапиращи са цените, на които кметът и предприемачът са подписали контракт за доставка на храните, които са двойно по-скъпи НА ЕДРО, в сравнение с дребно в магазина.

Проверката на Narod.bg сподели, че да вземем за пример цената на кг замразено пилешко в огромна верига хипермаркети НА ДРЕБНО е едвам 5,48 лева за кг с Данък добавена стойност. А съгласно кмета Бръчков е обикновено да купува по 8,64 НА ЕДРО, т.е., 3 лв. по-скъпо от пазарната цена в магазина, което е откровена кражба от залъка на най-бедните петричани.

Олиото също е мотив да се гепи – до момента в който офертата, утвърдена от Бръчката, е за 4,78 без Данък добавена стойност, т.е., над 5,73 лв., в магазина бутилката шарлан се намира на 2,59 лв.. Демек, двойно по-евтино от доставките за най-бедните в Петрич.

Още един образец – пилешкото филе, което НА ДРЕБНО се продава по 10,99 лева, в офертата, призната от кмета Димитър Бръчков, е таксувано по 14,93 лв. без Данък добавена стойност, т.е., действителната цена за доставка става 17,91 лева – цели 6 лв. над пазарната стойност.

Реклама

И последно – изчистена замразена скумрия без глави, която в хипермаркета е 4,79 лева за кг с Данък добавена стойност, в далаверата на Бръчков и приятелят му – предприемач идва на 7 лв. без налога, т.е., крайната е цена е 8,40 лв., тъкмо двойно по-скъпа от магазинната.

При това въобще не претендираме, че сме намерили най-евтината оферта в магазина.

Мълвата в Петрич носи, че с цел да се стигне до този ощетяващ общината контракт, кметът с над 30 преписки и досъдебни производства инкасира месечен бонус от 10 000 лв., което е работа на прокуратурата на потвърди и накаже.

Тони Марков пък, удовлетворен от схемата, неотдавна е горделив притежател на мерцедес Е класа. Толкова за публичните поръчки за кухнята на най-бедните в Петрич.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР