Клубът от Висшата лига Лийдс загуби мултимилионно дело срещу германския

...
Клубът от Висшата лига Лийдс загуби мултимилионно дело срещу германския
Коментари Харесай

Клуб от Висшата лига загуби мултимилионно дело срещу Ред Бул Лайпциг

Клубът от Висшата лига Лийдс загуби мултимилионно дело против немския Ред Бул Лайпциг.

Арбитражният съд в Лозана отхвърли жалбата на Лийдс против ФИФА, която подреди на британския клуб да заплати 6,7 милиона евро на Лейпциг за френския нападател Жан-Кевин Огюстен.

Съдът постанови, че парите са дължими с първия транш от 21 милиона евро, макар че договорката бе наранена от прекъсването на сезона 2019-20 поради пандемията от ковид. Сезонът приключи с няколко седмици по-късно от плануваното.

Лийдс бе във втора дивизия през януари 2020, когато клубът подписа контракт с Лайпциг за вземането чартърен на някогашния френски юношески национал. Споразумението беше да се подпише с Огюстен на 1-ви юли 2020 за 21 милиона евро, в случай че отборът завоюва промоция във Висшата лига.

Английският футбол бе спрян през март, а Лийдс въпреки всичко приключи преди всичко, макар че Огюстен съвсем не игра.

Европейските футболни контракти свършват на 30-и юни, а ФИФА, която дефинира трансферните права, посъветва по време на пандемията " договорите да се удължат, до момента в който завършат сезоните ".

Лайпциг отнесе случая до ФИФА, откакто от Лийдс твърдяха, че договорът за наем на Огюстен е изминал, преди да бъде извоювана промоцията, тъй че не минава автоматизирано в непрекъснат договор.

Огюстен не беше мечтан в Лайпциг и изкара интервал чартърен във френския Нант, преди да премине в настоящия си тим Базел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР